Відбулась презентація всеукраїнського часопису "Сіверщина"

24 серпня у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського відбулась презентація всеукраїнського часопису "Сіверщина".

Представляли видання редактор газети та голова Чернігівської «Просвіти» Олександр Шевченко, директор ТОВ ТРК «SvobodaFM» Олег Головатенко та керівник Громадського телебаченняЧернігів Сергій Зоценко. В якості організатора зустрічі виступила постійний кореспондент газети «Сіварщина» у м. Ніжині Марина Коломійченко.

На презентацію прийшли представники ніжинських ЗМІ, громадських організацій та просто небайдужі ніжинці.

Власне сама газета «Сіверщина» є практично ровесницею незалежної України оскільки була заснована ще у 1992 році як друкований орган обласної організації «Просвіта». У зв’язку з тим, що її редактор Олександр Шевченко після початку війни з Росією відбув на фронт, газета тривалий час не виходила. З поверненням редактора відновилось і видання. Зокрема у 2016 р. вийшло вже 8 номерів. За словами Олександра Шевченка внутрішній фронт є не менш а можливо і більш важливим в умовах сучасної інформаційної війни. Тому і розмова під час зустрічі велась не стільки про саме видання, скільки про інформаційне протистояння та місію сучасної української журналістики. Про проблеми сучасного українського медіа-простору розповіли Олег Головатенко та Сергій Зоценко.

По завершенню презентації за запрошенням директора благодійного фонду «Ніжен» та керівника ніжинської організації «Просвіта» Миколи Пантелійовича Шкурка учасники мали можливість поспілкуватись у менш офіційному форматі за кавою.

30.08.2016