Відбулась робоча нарада щодо будівництва павільйонів продовольчої та промислової групи товарів на ринку «Афганців»

29 жовтня міський голова Анатолій Лінник провів робочу нараду щодо будівництва павільйонів продовольчої та промислової групи товарів на ринку «Афганців» та належного використання орендованої земельної ділянки. В засіданні взяли участь начальник управління комунального майна та земельних відносин Ірина Онокало, начальник відділу містобудування та архітектури – головний архітектор Вікторія Мироненко, начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко, керівник КП "Відділ архітектуно-технічного планування та проектування" Олена Костікова.

Присутні обговорили будівництво 4-х(чотирьох) павільйонів продовольчої та промислової групи товарів по вул.Шевченка,124 в м. Ніжині .

Дана земельна ділянка надана у користування на умовах оренди терміном до 01 грудня 2028 року фізичній особі-підприємцю Утенку Олександру Сергійовичу площею 0,2619 га за адресою: м.Ніжин, вул. Шевченка, 124, кадастровий номер 7410400000:04:022:0255 для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку), що належать йому на праві власності відповідно до договору купівлі-продажу від 27 жовтня 2018 року №1286 та договору купівлі-продажу від 27 жовтня 2018 року №1287 внесеного до державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 27 жовтня 2018 року номер запису про право власності: 28582875.

Об’єкт розміщується по лінії регулювання забудови, до червоних ліній доріг - 1,0м. Під час проектування врахувати побутові та протипожежні розриви від_ існуючих та запроектованих будівель і споруд відповідно до п. 15.2 та табл.15.2 ДБН Б.2.2-12:2019, ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва». До існуючих будинків і споруд– 8,0-15,0м (в залежності від ступеня вогнестійкості).

Олена Костікова подала на розгляд міському голові план схему павільйонів продовольчої групи товарів за вище вказаною адресою. Анатолій Валерійович звернув увагу керівників на зовнішні характеристики будівлі, а саме на його фасадну, титульну частину, чи враховані під час проектування пожежні норми, чи є прохід до даної будівлі, чи будівництво не виноситься за межі орендованої земельної ділянки і чи не заважає проходу громадян по тротуару. «Потрібно захистити інтереси громади та міської влади чітко виписаними вимогами і дозволами в межах закону» - зауважив Анатолій Лінник.

Очільник міста доручив начальнику відділу містобудування та архітектури – головному архітектору Міроненко виписати всі вимоги до розміщених споруд та встановити терміни в проектній документації та подати проект на затвердження виконавчому комітету.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

29.10.2019