Відбулась робоча нарада з питань розвитку туризму в місті

Сьогодні, 10 грудня, в малій залі виконавчого комітету відбулась робоча нарада туристична платформа "Сходинки до успіху: вектори туристичного розвитку Ніжина". Вона проходила в рамках виконання стратегічних цілей Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади 2027.

На засіданні були присутні заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, начальник Управління культури й туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак, директор краєзнавчого музею ім. Спаського Геннадій Дудченко, підприємці міста, представники закладів громадського харчування, готелів та виконавчих органів ради.

На нараді обговорювали важливі та нині актуальні питання, вирішення яких допоможе створити максимально комфортні умови для перебування в нашому місті туристів та гостей.

Окрім всебічного розвитку інфраструктури Ніжина та залучення місцевих підприємців для розвитку туристичної галузі, на засіданні говорили про створення креативних фотозон, місць для відпочинку гостей та жителів міста, введення в меню закладів громадського харчування особливих страв, виготовлення путівників по нашому місту з фотографіями закладів громадського харчування й їх координатами та реалізацію сувенірною продукції.

"Зараз працюють над створенням інформаційно-туристичного Центру. Він буде координаційним закладом щодо надання туристичних послуг. У цьому Центрі створять ресурсну базу, яка буде обслуговувати туристів і містити інформацію про екскурсії, готелі, кафе, заходи, які будуть відбуватися в місті – вся інформація буде потрапляти в цю базу. Центр також працюватиме з туроператорами, рекламно-інформаційною продукцією й матиме власний електронний ресурс. Таким чином, буде створена туристична мережа й кожне її відділення матиме свої повноваження й завдання", - пояснила начальник Управління культури й туризму Тетяна Бассак.

Власники кафе та готелів запевнили, що докладають багато зусиль, щоб їхні заклади ставали все більш зручними та комфортними для подорожуючих.

Тетяна Бассак зауважила, що для досягнення успіху в туристичному напрямку необхідна організована інфраструктура. Для цього слід об’єднати всі зусилля місцевої влади та ніжинських підприємців, а також створити максимально привабливі умови для зацікавлення туристів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

10.12.2019