Відбулась робоча зустрічі зі створення на базі аеродрому “Ніжин” авіаційно-логістичного комплексу з мультимодальних перевезень

 16 вересня відбулась робоча зустрічі зі створення на базі аеродрому “Ніжин” авіаційно-логістичного комплексу з мультимодальних перевезень. Нарада пройшла за участі міського голови Олександра Кодоли, радника міського голови Сергія Охонько, заступника начальника Управління координації діяльності авіації МВС – начальника відділу планування та контролю Ігоря Мизгіна, головного спеціаліста відділу забезпечення польотів Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Микола Тесленко, командиру Спеціального авіаційного загону ДСНС Івана Коробки та представника компанії ТОВ Авіаейт Євгена Трескунова.

Під час зустрічі представником компанії Авіаейт було презентовано розробку стратегії розвитку авіа-логістичного комплексу на базі аеродрому Ніжин. Зокрема, було акцентовано на зростанні попиту вантажних міжнародних перевезень та переваг аеродрому Ніжина, який має одну з найдовших злітно-посадкових смуг в Україні, відсутність забудов в напрямках злету і посадки, наявність залізничної колії та близкість автомагістралі.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що маючи стратегію розвитку ми зможемо презентувати свої можливості на авіалогістичних виставках і залучати інвесторів, та поступово її втілювати. Згідно стартегії на території аеродрому, а це 580 га. буде утворено 3 зони - інвестиційну для будівництва підприємств, вантажно-логістичну для розвантаження та стоянки літаків та зона для будівництва об’єктів сфери послуг. Олександр Михайлович наголосив, що проект цілком реальний оскільки територія аеродрому більша за територію аеропорту "Бориспіль", а будівництво тут ангарів для обслуговування гвинтокрилів французької компанії підтверджують зацікавленість інвесторів.

Під час обговорення, радник міського голови Сергій Охонько підкреслив, що створення в нашому місті логістичного центру – це вкрай важливий проєкт, адже це початок нової історії економічного розвитку не тільки Ніжина, а й Чернігівщини загалом. “Відкриття такого центру позитивно вплине на інвестиційну привабливість Ніжина, допоможе розвитку інших сфер економіки – зазначив він – на аеродромі більше 150 гектарів вільної землі із загальних 500, яку доцільно задіяти під будівництво логістичного центру, ангарів, складів, виставкових центрів, тобто є можливість розвитку”  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

17.09.2021