Відбулась щотижнева оперативна нарада

09 листопада відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради прозвітували про проведену роботу за минулий тиждень та завдання на поточний тиждень.

За минулий тиждень до виконавчого комітету надійшло 90 вхідних документів від юридичних осіб та 92 від фізичних осіб.

По місту завершено капітальний ремонт доріг, наразі проводиться благоустрій даних об’єктів.

Стосовно освітнього процесу. Наразі всі школи та дитячі садки здійснюють освітній процес у звичному режимі з дотриманням карантинних норм, тільки  Ніжинський міський ліцей перейшов на дистанційну форму навчання.

На попередньому тижні зросла кількість хворих на ГРВІ та ГРИП серед школярів.

Загальна кількість учнів у загальноосвітніх закладах міста 7 184. У минулий понеділок (02 листопада) приступило до навчання 6 466 дітей, на кінець тижня – 6 131 дитина. Станом на 02 листопада хворих школярів на COVID-19 було троє, на кінець тижня двоє одужало. На сьогодні не має підстав вводити карантин по школам. Але кожен освітній заклад має право перевести освітній процес на дистанційне навчання після опитування всіх батьків та педагогічних працівників і тільки тоді приймати рішення про дистанційне навчання.

На попередньому тижні відбулося засідання Містобудівної ради, було розглянуто питання щодо перенесення зупинки громадського транспорту з площі імені Івана Франка. Члени містобудівної ради вирішили, що будівництво зупинки повинно виконуватися відповідно до Проекту, який пройшов погодження та експертизу.

На території Ніжинської громади постійно проводяться перевірки закладів освіти, торгівлі та суб’єктів підприємницької діяльності на предмет дотримання карантинних вимог.

Продовжується контроль за дотриманням правил благоустрою по місту. Складаються протоколи та приписи щодо недотримання правил благоустрою. Складено 29 приписів та винесено 12 попереджень.

Спільно з поліцією та фінансовим управлінням Ніжинської міської ради відділ з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами проводять рейди по місту на предмет дотримання карантинних вимог громадянами та суб’єктами господарювання.

Всі структурні підрозділи виконавчого комітету та управління здійснюють прийом громадян з дотриманням карантинних вимог.

 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

09.11.2020