Відбулась щотижнева оперативна нарада

21 квітня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

У нараді взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник відділу з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян Світлана Остапенко, генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко, генеральний директор КНП "Ніжинський міський пологовий будинок" Валерій Якуба, директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський, керівники управлінь та ЗМІ.

Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко проінформувала про оперативну обстановку та розкриття злочинів на території Ніжинської громади у період з 11.04. по 19.04.2020 р. До відділу поліції надійшло 343 заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. По лінії дорожнього нагляду 126 адміністративних правопорушень, з них 7 порушень ПДР пішоходами. Інна Іванівна зазначила, що під час вихідних та святкових днів було задіяно 98 працівників поліції. Особовий склад було поділено на патрулі, які чергували разом із волонтерами. Богослужіння було організовано без суттєвих зауважень. Віряни у храмах були всі у захисних масках та з дотриманням встановленої дистанції. А у кого з собою захисної маски не було, то у храмах видавали самі священники. Служба транслювалася через гучномовець на вулицю, а освячення великодніх кошиків здійснювалося із дотриманням соціальної відстані. Відзначила, що громадян у храмах було мало, порівняно з минулими роками. Необхідності у складанні адміністративних матеріалів за порушення карантинних умов не було.

Керівники управлінь прозвітували про роботу в умовах карантину. В усіх установах дотримуються карантинних умов, консультації надаються дистанційно. Незахищені верстви населення охоплені соціальними послугами. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко зазначив, що на минулому тижні працівниками територіального центру було доставлено приблизно 700 продуктових наборів особам, які цього потребують, в тому числі 59 продуктових наборів мешканцям Старостинського округу.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак зауважила, що управлінням розпочато роботу щодо створення вітальної онлайн-листівки до Дня міста. Творчі напрацювання потрібно направити до 4 травня на ел. адресу управління культури й туризму Ніжинської міської ради: [email protected] або у facebook на сторінку управління культури і туризму Ніжинської міської ради з позначкою «для вітальної онлайн-листівки до Дня НІЖИНА». З любов’ю до Ніжина !

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

21.04.2020