Відбулась щотижнева оперативна нарада

09 червня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Завідуючий відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко доповів про зростання рівня захворюваності на COVID-19 в Україні. Зокрема в Чернігівській області рівень захворюваності на коронавірус збільшився в 3 рази.

Керівники медичних закладів доповіли про стан епідеміологічної ситуації в місті. Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав статистичні дані про підтверджені випадки захворювання на COVID-19 по Чернігівській області та в місті, а також щодо захворюваності на ГРВІ за минулий тиждень.

Олександр Михайлович повідомив, що в Чернігівській області станом на 08.08.2020 року офіційно зареєстровано 299 випадків COVID-19. На території міста підтверджено 4 активні випадки коронавірусної інфекції. Одна пацієнтка лікується стаціонарно, інші - перебувають під наглядом сімейних лікарів. Загальний стан пацієнтів оцінюється легкої та середньої ступенів важкості. Стосовно пацієнтки, яка перебуває на стаціонарному лікуванні – відмічається виражена позитивна динаміка щодо одужання. В провізорному шпиталі на лікуванні перебуває 7 осіб з діагнозом пневмонія. В усіх пацієнтів відібрані зразки на ПЛР-діагностування. Відмічається незначне збільшення кількості випадків захворюваності на ГРВІ.

Керівник міськлікарні зазначив про необхідність придбання імуноферментного аналізатора, який дозволить більш точно і оперативно виявляти захворювання на коронавірус. Імуноферментний аналізатор являє собою набір реактивів, дозатори і необхідне спорядження. За допомогою аналізатору можна отримати 100% достовірний та швидкий результат на наявність коронавірусу, що попередить занесення інфекції в медичний заклад. Усі пацієнти та медичний персонал зможуть ним тестуватися. Гендиректор повідомив, що для імуноферментного аналізатора облаштовуватимуть окрему кімнату в лабораторії лікарні, так як у роботі з цим методом не можна використовувати хлорвмісні матеріали, бо результат виявиться хибним. Також буде проведено навчання персоналу. Вартість комплекту обладнання становить біля 500 тис. грн.

Міський голова зазначив, що питання придбання імуноферментного аналізатора потребує швидкого прийняття рішення, тому 12 червня планується засідання позачергової бюджетної сесії.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що станом на 05.06.2020 р. в режимі самоізоляції по місту перебуває 1 особа, яка прибула із-закордону, 3-є осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 та 23 контактні особи, які потребують дообстеження. Всі пацієнти мають загальний задовільний стан і знаходяться на амбулаторному контролі у свого лікаря.

Всі медичні установи працюють в режимі карантинних обмежень та забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту.

Під час наради Анатолій Лінник звернувся до всіх присутніх із вимогою строгого дотримання маскового режиму, адже загроза COVID-19 тільки посилюється.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

09.06.2020