Відбулась щотижнева оперативна нарада. Ніжин в «червоній» зоні

19 жовтня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради прозвітували про проведену роботу за минулий тиждень та завдання на поточний тиждень.

По місту проводяться внутріквартальні роботи, грейдерування, капітальний ремонт дороги по вул. Думська, Некрасова, Студентська та вул. 3-ій мікрорайон. По вул.Геологів було замінено 12 м. труби, на поточному тижні приступають до проведення благоустрою на даній ділянці.

Дошкільні навчальні заклади працюють у звичному режимі з дотриманням карантинних вимог. Оголошено тендери на закупівлю оргтехніки, меблів та реконструкцію санвузлів у школах. Управління освіти отримало смарт-ТВ у кількості 21 штуки.

16 жовтня розпочав свою роботу дитячий садочок «Кручайлик». Дитячий садок розрахований на 40 місць, наразі відвідують заклад 30 дітей.

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко проінформував про здобутки ніжинських спортсменів. Наталія Чистякова здобула перемогу із дзюдо, а боксер  Петро Іванов переміг у 4 раунді нокаутом, ніжинські шахісти також здобули перемогу.

На території ніжинської громади постійно проводяться перевірки закладів освіти, торгівлі та суб’єктів підприємницької діяльності на предмет дотримання карантинних вимог.

На минулому тижні було проведені спільні рейди щодо дотримання карантинних обмежень у закладах громадського харчування, перебування дітей у вечірній час доби у місті без дорослих. Перевірили сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах та сім’ї, в яких вчинено насильство. Поліцією складено 4 адміністративних матеріали за вчинення насильства в сім’ї.

Складено адміністративні протоколи за порушення встановлених карантинних обмежень за ст.44 прим 3 КУпАП, а саме, 17 протоколів.

Продовжується контроль за дотриманням правил благоустрою по місту. Складаються протоколи та приписи щодо недотримання правил благоустрою, в тому числі видано 15 приписів.

На поточному тижні запланована передача необхідних документів на квартири  для лікаря-неонатолога та спортсменки Наталії Чистякової.

Стосовно організації виборчого процесу. Сьогодні, 19 жовтня,  останній день коли громадяни, тобто виборці можуть звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно. Починаючи з 20 жовтня у судовому порядку можуть бути внесені зміни.

Міський голова Анатолій Лінник акцентував увагу на забезпеченні членів територіальної виборчої комісії та дільничних виборчих комісій необхідними деззасобами та засобами індивідуального захисту.

Всі структурні підрозділи виконавчого комітету та управління здійснюють прийом громадян з дотриманням карантинних вимог.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

19.10.2020