Відбулась щотижнева оперативна нарада. Тарифи за опалення не змінилися

17 січня міський голова Олександра Кодола провів оперативну нараду. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Ольга Орел та керівники управлінь та відділів.
На початку наради в.о.директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєнко надала роз’яснення щодо нарахувань за тепло, які отримали ніжинці.
«При передачі інформації про рахунки з особистого кабінету ТОВ «НіжиТеплоМережі» до Приватбанку та Ощадбанку відбувся збій. У платіжках за тепло відобразилося нарахування за листопад і грудень місяць. Збій був ліквідований на другий день», - пояснила Любов Миколаївна.
Нарахування, які проводить підприємство з 5 листопада 2021 року введені нові правила розрахунку за тепло відповідно до Постанови Кабміну від 5 листопада 2021 року, у тарифі з’явилася графа «За абонентське обслуговування». Плата за абонентське обслуговування є необхідною. Раніше ця плата була в затвердженому тарифі, а зараз це як окрема послуга. Введено обов’язково повірку теплового лічильника підприємством, а не особисто споживачами. За рахунок даної абонентської плати «НіжинТеплоМережі» проводитимуть повірку тепла. Зокрема, на поточний опалювальний сезон заплановано повірку 65 будинкових лічильників. На це потрібно 500 тис. гривень.
Також є нововведення як різниця в тарифі. За рахунок місцевого бюджету сплачено вже 6 млн.грн. за різницю в тарифі за жовтень та листопад 2021 року. Це спричинено тим, що споживачі тепла сплачують за надану послугу по тарифах 2018 року.
Міський голова Олександр Кодола зауважив, що в міському бюджеті заплановані кошти на відшкодування різниці в тарифах. За різницю в тарифах на опалення для населення у 2021 році передбачено було 13 млн грн., з який 6 млн. вже сплачено, на 2022 рік за попередніми підрахунками заплановано 27 млн.грн. Для потреб бюджетної сфери збільшення на рівні 24 млн.грн. Разом це 57 млн., які б ми могли витратити на соціальні потреби міста, а держава передає невластиві повноваження на міста.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

17.01.2022