Відбулась щотижнева оперативна нарада. У Ніжинській територіальній громаді провакциновано 56,3 % населення.

11 жовтня міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Ірина Грозенко, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радники міського голови Ольга Орел та Сергій Охонько, керівники управлінь та відділів.

Міський голова Олександр Кодола окреслив першочергові завдання на поточному тижні. Головним заданням міської влади це початок опалювального сезону. Попередньо очільник міста разом з іншими міськими головами звернулися до прем’єр-міністра України щодо закупівлі газу бюджетними установами, організаціями, закладами. Наразі в міській лікарні, пологовому будинку та будинку інтернаті вже є тепло. На цьому тижні буде проведено засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо закупівлі газу для бюджетних установ. Необхідно зробити все можливе, щоб ніжинські домівки, школи, садки та інші заклади отримали тепло.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації прозвітувала начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. Працівниками Ніжинського відділу поліції проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання карантинних вимог серед населення.

Керівники медичних установ прозвітували, що стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19 зростає. Інфекційна захворюваність на COVID-19 за попередній тиждень склала 173 випадки. Протягом попереднього тижня госпіталізовано 92 пацієнти, 89 яких мали підтверджений діагноз COVID-19. Летальність склала 5 випадків. У Ніжинській центральній міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 126 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 – та 21 пацієнт з діагнозом пневмонія. На амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 – 219 осіб, 562 - перебувають в режимі самоізоляції.

Продовжується період вакцинації від коронавірусної хвороби. За попередній тиждень провакциновано 14150 осіб. У Ніжинській територіальній громаді провакциновано 31390 осіб, тобто 56,3 % населення.

За інформацією Ніжинського пологового будинку, за минулий тиждень у Ніжині народилося 21 немовля: 15 хлопчиків і 6 дівчаток. У місті продовжуються роботи щодо благоустрою міста, реконструкції центральної частини міста.

Завершені роботи по встановленню фонтану та по двом проектам Громадського бюджету-2021. Це «Друга черга створення громадського простору шляхом облаштування зони відпочинку для мешканців міста на території мікрорайону Космонавтів» та «Облаштування громадського простору біля пам’ятного знаку «Героїв Чорнобиля» з елементами благоустрою та дитячим майданчиком».

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що роботи по місту будить виконуватися доки будуть дозволяти погодні умови. Будуть перекладені пішохідні зони біля банку, зупинки, готелю біля центральної площі та по вул.Московській біля базару.

11.10.2021