Відбулася координаційна нарада силових структур, правоохоронних органів та військових підрозділів щодо безпекових питань та організації територіальної оборони

09 лютого міський голова Олександр Кодола разом з командиром Ніжинського гарнізону Миколою Кушніром ініціювали зустріч із представниками силових структур міста та командирами військових частин. Керівники доповіли про стан підготовки матеріально-технічної бази їх підрозділів.

Окреслили ряд важливих питань, які необхідні для належної укомплектованості їх підрозділів. Враховуючи нинішню політичну ситуацію у країні, тема безпеки населення в умовах наростання напруження біля кордонів, підконтрольних Україні, є на сьогодні ключовою.

З 1 січня поточного року Законом України «Про основи національного спротиву» територіальна оборона виведена в окремий рід сил. Відповідно, у кожній області сформовано по бригаді тероборони. А у кожному районі – батальйон. Такий батальйон вже діє і на території Ніжинської громади. Наразі відбувається його комплектація. Командиром батальйону призначено Володимира Жука. Володимир Миколайович зазначив, що дане військове об’єднання сформоване на 78%, але до кінця місяця буде доукомплектоване. Крім того, батальйон потребує підтримки з боку керівників установ та підприємств, залучення певних ресурсів.

Міський голова Олександр Кодола запевнив, що влада зробить все необхідне задля того, щоб убезпечити населення Ніжинської громади від різного роду загроз.  

09.02.2022