Відбулася щотижнева оперативна нарада при міському голові

13 квітня відбулась щотижнева розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко прозвітувала про роботу поліції за минулий тиждень, в тому числі, в умовах карантину та дотримання жителями карантинних умов. Інна Іванівна зауважила, що від початку дії на території України обмежень та заборон, пов’язаних із карантином, Ніжинським відділом поліції постійно здійснюються заходи з попереджень їх порушень. Зокрема, 6 діючих патрулів та новостворені наряди перевіряють дію не тільки суб’єктів господарювання, а й діяльність релігійних громад на предмет дотримання карантинних обмежень.

Поліцією постійно здійснюється нагляд за особами, які прибули із-за кордону і перебувають на самоізоляції. Це близько 70 осіб, за якими ведеться постійний щоденний нагляд, не порушуючи при цьому карантинні норми. Інна Іванівна відзначила, що кількість людей, які перебувають на вулицях, не збільшується. Громадяни користуються захисними масками в магазинах та інших громадських місцях, навіть просто йдучи по тротуару. У чергах дотримуються встановленої дистанції. Адміністраціями працюючих закладів вживаються належні заходи для організації роботи в умовах карантину. Під час правлень святкових богослужінь, а саме 12 квітня, також не виявлено правопорушень. Всім представникам релігійних конфесій постійно надаються роз’яснення щодо дотримання карантинних заходів. Поліція висловлює вдячність громадянам за виявлену свідомість.

Міський голова Анатолій Лінник вкотре закликає ніжинців напередодні Великодніх свят та поминальних днів обмежити участь у масових заходах, перебування на вулиці та з розумінням відноситись до всіх рекомендацій лікарів та епідеміологів задля недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції.

Під час наради Анатолій Валерійович порушив питання стосовно профілактичної дезінфекції місць загального користування в багатоповерхових будинках. Наразі ЖЕКи проводять дезінфекцію під’їздів багатоквартирних будинків. ОСББ та ЖБК також рекомендовано проводити роботи по дезінфекції. Міський голова надав доручення начальнику управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолію Кушніренку контролювати виконання робіт по профілактичній дезінфекції місць загального користування в багатоповерхових будинках.

Т.в.о.начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Микола Чуйко зробив оголошення, що 15 березня в великій залі засідань виконкому відбудеться засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко надав інформацію про забезпечення соціального супроводу найбільш незахищених верств населення. Продовжується акція по роздачі продуктових наборів, реалізовану через мережу супермаркетів АТБ, для людей похилого віку, людей з інвалідністю та людей, що перебувають в складних життєвих обставинах. Пакети з продуктами доставляють людям працівники територіального центру. Окрім гуманітарної місії працівниками центру здійснюється роз’яснювальна робота щодо дотримання карантинного режиму людьми похилого віку.

Ігор Володимирович звернувся до всіх присутніх та до представників ЗМІ, в першу чергу, користуватися офіційною інформацією, яка розміщується на офіційному сайті Ніжинської міської ради, а також в соціальних мережах за однойменним посиланням та сторінкою: https://www.facebook.com/%D0%9D%D1%96%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0-212804029319111/?ref=bookmarks

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

13.04.2020