Відбулася зустріч міського голови з лікарями Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького

Сьогодні, 27 березня, міський голова Анатолій Лінник провів робочу зустріч з лікарями КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького», щоб обговорити план дій працівників міської лікарні у випадку прийому пацієнтів з підозрою на інфікування коронавірусом.

На початку наради Анатолій Валерійович наголосив, що саме від чітких злагоджених дій, відповідно до відпрацьованих алгоритмів, залежить ефективність подальшої роботи лікарні. Міська влада не стоїть осторонь, адже спільна відповідальність та взаємодія буде запорукою надання належної медичної допомоги людям. Органи місцевого самоврядування вживають максимальних дій та приймають відповідні рішення щодо обмеження контактів людей, які до кінця не усвідомлюють сьогоднішньої ситуації.

Під час зустрічі обговорили питання стосовно індивідуального захисту медиків, які будуть надавати допомогу людям. Лікарня повинна бути забезпечена всіма засобами індивідуального захисту. Міська рада прийняла рішення щодо виділення в повній потребі додаткових коштів. Наразі достатньо ресурсів, але питання стоїть в придбанні – це стало міжнародною проблемою. Головна задача керівництва лікарні та завідуючих відділеннями – забезпечити захист людей та безпечні комфортні умови роботи і відпочинку, в тому числі харчування лікарів, які будуть працювати з хворими. За вимогами лабораторного центру лікар, який лікуватиме хворого на коронавірус, не повинен покидати територію лікарні, щоб не поширювати дану хворобу за її межами.

Міський голова порушив питання умов оплати праці працівників міської лікарні в зв’язку з роботою в зоні ризику. Заробітна плата медичного персоналу буде збільшена за аналогією заробітної плати в Чернігівській базовій лікарні по боротьбі з коронавірусом. Також, у разі потреби, органами місцевого самоврядування здійснюватиметься соціальний супровід родин медичного персоналу. Одиноким мамам, які виховують малолітніх дітей, особливо дошкільнят, на весь період перебування мами (медичного працівника) в міській лікарні (під час надання медичної допомоги хворому) буде організована цілодобова робота одного із дитячих садочків міста. З дітьми в даному закладі працюватимуть вихователі та психологи. Вони будуть забезпечені всім необхідним, в тому числі повноцінним харчуванням, сном та дозвіллям.

Анатолій Валерійович звернув увагу керівників лікарні на максимальній підготовці та облаштування відділень до можливого розвитку подій стосовно надходження до медичного закладу хворих на коронавірус.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

27.03.2020