Відбулися урочисті заходи з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

З нагоди відзначення професійного свята Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, 07 листопада, у залі засідань виконавчого комітету міський голова Анатолій Лінник привітав присутніх з професійним святом та зазначив, що культура уособлює в собі душу народу, саме в ній народ черпає впевненість в тому, що буде жити краще. Відзначив важливу роль працівників культури, народних майстрів, аматорів у конкурентному середовищі. «Нам з вами потрібно мати конкурентоздатну культуру, яка була б зорієнтована на майбутнє та процвітання, а також триматися своїм корінням за наші культурні традиції» - наголосив Анатолій Валерійович. У своєму виступі звернув увагу, що Ніжин – це культурна столиця Лівобережної України, адже міжнародні культурні успіхи вражають і визнані далеко за межами України.

До вітальних слів міського голови долучився секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, директор Ніжинського коледжу культури і мистецтва ім. Марії Заньковецької Володимир Гранлісович, начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак.

Ще однією важливою подією в цей день стало підписання меморандуму про співпрацю між виконавчим комітетом Ніжинською міською радою та Ніжинським коледжем культури і мистецтв імені М.Заньковецької.

Кращих працівників культури, народних майстрів, аматорів, поетів та творчих колективів міста було відзначено Подяками міського голови, Подяками та Грамотами виконавчого комітету Ніжинської міської ради, Грамотами та Почесними Грамотами Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, Подяки та Грамоти управління культури і туризму.

Святковий настрій дарували співачка Наталія Євтушенко, аматорський студентський театр «Містерія» Ніжинського коледжу культури і мистецтва ім. Марії Заньковецької та академічний хор Ніжинського коледжу культури і мистецтва ім. Марії Заньковецької.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

08.11.2019