Відбулось чергове 9 засідання сесії Ніжинської міської ради

Сьогодні, 22 квітня, відбулось чергове 9 засідання сесії Ніжинської міської  ради.

Під час пленарного засідання розглянули 54 проекти рішення та підготували 8 звернень до президента України, Кабінету Міністрів України, Чернігівської обласної державної адміністрації, Національної служби здоров’я України.

Проекти рішень стосувались бюджетних, майнових та земельних питань.

Одним із найголовніших питань порядку денного було питання теплопостачання в місті. Ніжинська міська рада продовжила договір з ТОВ «НіжинТеплоМережі» щодо надання послуг на 2 роки 11 місяців. А це означає, що компанія може розпочинати підготовку до нового опалювального періоду 2021-22 рр.

При прийнятті цього рішення депутати міської ради керувались думкою ніжинців, яка була висловлена під час громадських слухань, проведених минулого місяця.

На цьому пленарному засіданні був затверджений проект рішення про прийняття на баланс територіальної громади приміщення Клубу залізничників.

У приміщення колишньої аптеки по вулиці Озерній заплановано переселити пункт сімейної медицини № 2, який нині розміщується по вулиці 3-й мікрорайон. Нове приміщення буде просторим, зручним та доступним.

Також, відповідно до рішення сесії, управління освіти перенесуть в приміщення, де донедавна розміщувався ЦНАП – на вулицю Яворського, 7. Таким чином управління матиме змогу розширити свої площі та стане більш доступним для усіх учасників освітнього процесу. До речі, ЦНАП переїхав у нове приміщення. Тепер він знаходиться по вулиці Покровській, 8.

Депутатський корпус прийняв рішення звернутись до Міністерства охорони здоров’я, Чернігівської обласної державної адміністрації та Національної служби здоров’я України щодо фінансування Ніжинської міської лікарні, субвенції на забезпечення подачі кисню та придбання реанімобіля для транспортування пацієнтів у надскладному стані.

Також депутати підтримали звернення до Уряду щодо відміни абонплати за транспортування газу та звернення до Чернігівської ОДА щодо прийняття програми «Питна вода» та інше.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна 

22.04.2021