Відбулось чергове засідання бюджетної комісії

07 квітня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова. У засіданні взяли участь міський голова Антолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, посадові особи управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста.

На засідання винесені проекти рішень:

1.Про внесення змін до додатку №8 рішення Ніжинської міської ради від 24 грудня 2019 року №7-65/2019 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2020 рік».

2.Про внесення змін до п.1 рішення Ніжинської міської ради від 25 березня 2020 року №9-70/2020 «Про зменшення орендної плати орендарям об’єктів комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади на період карантину, спричиненого коронавірусом COVID-19».

3.Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 24 грудня 2019 року № 8-65/2019 «Про бюджет Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

4.Про затвердження плану фінансування будівництва на 2020-2022 роки по об’єкту: «Будівництво міського кладовища на території Кунашівської сільської ради, Ніжинського району».

У ході засідання генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко звернувся до членів комісії з питанням щодо виділення додаткових коштів на потреби міської лікарні, в тому числі на медичні засоби для лікування хворих на коронавірус.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що за словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, лікування хворих середнього та важкого ступенів в стаціонарі буде здійснюватися за рахунок держави. Але процес внесення змін до державного бюджету Верховною Радою потребує часу. Тому міській раді потрібно виділяти кошти на сформорвану потребу в медичних препаратах. Адже міська лікарня повинна вже бути готовою до лікування хворих на коронавірус і не чекати поки надійдуть державні кошти.

У «різному» комісія розглянула лист відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи стосовно виділення коштів на виготовлення, облаштування та організацію роботи 5 контрольно-пропускних пунктів, на виконання заходів по подоланню наслідків небезпечної інфекційної хвороби коронавірусу, в разі її можливого поширення на територію Ніжинської міської ОТГ.

Всі питання порядку денного були детально розглянуті та підтримані комісією, а також рекомендовані на розгляд чергового пленарного засідання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

07.04.2020