Відбулось чергове засідання комісії по законності

11 травня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, керуючий справами Сергій Колесник, депутати міської ради, представники громадськості та ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1. Про виконання бюджету міста Ніжина за І квартал 2018 року.

2. Про реорганізацію комунального закладу «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

3. Про внесення змін до додатку 24 міської Програми «Соціальний захист учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Ніжина шляхом організації гарячого харчування (сніданків) у 2018 році», затверджену рішенням міської ради VII скликання № 5-34/2017 від 21 грудня 2017 року «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

4. Про визначення закладів загальної середньої освіти для здобуття профільної освіти академічного спрямування до 2020 року.

5. Про затвердження штатного розпису «Ніжинська дитяча музична школа – початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад Ніжинської міської ради Чернігівської області».

6. Про затвердження структури та штатної чисельності Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Ніжинської міської ради Чернігівської області.

7. Про внесення змін до додатку 20 «Програма висвітлення діяльності Ніжинської міської ради, її виконавчих органів, міського голови, посадових осіб та депутатів у 2018 році», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради від 21 грудня 2017 року №5-34/2017 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

8. Про внесення змін до Регламенту Ніжинської міської ради VII cкликання.

9. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

10. Про присвоєння адрес.

Різне:

1. Про розгляд пропозицій по внесенню змін до бюджету міста на чергову 38 сесію Ніжинської міської ради VII скликання від 17 травня 2018 р.

2. Про розгляд звернення депутатів Ніжинської міської ради до Прем’єр - Міністра України та Голови Верховної Ради України стосовно можливості встановлення більш високих тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги.

3. Про розгляд доручення міського голови №021-24/1016 від 05.05.2018 р.

4. Про розгляд виконання доручення засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю від 30.03.2018 (пр.№93) стосовно відзначення футбольної команди «Фрунзовець» за неодноразові перемоги на чемпіонатах області (по футзалу).

5. Про розгляд звернення мешканки Підгорної Л.Д.

6. Про розгляд заяви міського голови.

Дискусійно розглядалося питання щодо доручення міського голови №021-24/1016 від 05.05.2018 р. повторно розглянути проект рішення “Про перенесення на територію Троїцького кладовища пам’ятного знаку “Братська могила робітників міліції, які загинули в бою з махновцями у квітні 1921 р.”, що знаходяться по вул. Стефана Яворського, у сквері ім. М. Гоголя”. Комісія проаналізувала і вирішила відкласти дане питання, у зв’язку з нестачею коштів у міському бюджеті та повторно буде розглядати проект рішення за умов поліпшення бюджетного стану міста.

Решту проектів рішень було детально розглянуто, напрацьовано відповідні протокольні доручення і винесено на розгляд наступної сесії міської ради, яка відбудеться 17 травня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

11.05.2018