Відбулось чергове засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та законності

13 лютого відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак подав на розгляд членів комісії чотири проекти рішень: «Про затвердження Місцевого плану дій в галузі довкілля та енергетики м. Ніжина на 2017 – 2019 роки», «Про затвердження плану дій зі сталого енергетичного розвитку м. Ніжина до 2020 року», «Про затвердження схем розміщення платних місць для паркування транспортних засобів на вулично-шляховій мережі міста Ніжина», «Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради». Проекти рішень щодо питань енергетичного розвитку Ніжина представив до подання начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона.

Проекти рішень були підготовлені з метою інтегрування питання збереження і покращення екологічного стану довкілля та енергоефективності місцевих інфраструктур, розвивати механізми для постійного використання та управління природними ресурсами, зокрема в галузі енергетики міста.

Згідно з проектом рішення «Про затвердження схем розміщення платних місць для паркування транспортних засобів на вулично-шляховій мережі міста Ніжина» планується забезпечити необхідну кількість місць для платного паркування транспортних засобів з метою створення безпечних і комфортних умов руху вулицями міста та благоустрою автомобільних доріг.

Членами комісії розглянуто звернення:

- від громадянина Кущенка І.Г. щодо встановлення зменшеного розміру орендної плати на заявлений пільговий відсоток від нарахованої за оренду нежитлового приміщення;

- від голови організаційного комітету з відзначення пам’ятних дат і ювілеїв, заступник міського голови Алєксєєнко І.В. щодо коригування дати святкування «День міста Ніжина»;

- щодо спірних питань прибудови спортзалу до школи №6;

- від перевізників міста з проханням розглянути можливість підвищення тарифів на проїзд в міському транспорті.

Питання були детально обговорені та рекомендовані до розгляду на черговій сесії міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та

комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

14.02.2017