Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

16 квітня, у великому залі міськвиконкому під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулось чергове засідання виконавчого комітету.

На порядок денний винесено проекти рішень:

1.Про надання житла та зняття з квартирного обліку.

2.Про переоформлення особових рахунків.

3.Про поповнення міського резерву-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

4.Про призначення уповноваженої особи, відповідальної за організацію та проведення закупівель/спрощених закупівель.

5.Про негайне відібрання дитини.

6. Різне:

6.1.Про виконання доручень виконавчого комітету від 03.04.2020 р.

6.2.Про стан виконання розпорядження міського голови №75 від 19.03.2020 р. щодо контролю за дотриманням суб’єктами господарювання усіх форм власності карантинних умов та обмежень на території Ніжинської МОТГ.

6.3.Про стан ліквідації наслідків пожежі на міському полігоні ТВП та вжиті заходи щодо недопущення подібних надзвичайних виступів.

Всі проекти рішень, винесені на порядок денний, були одноголосно підтримані членами виконавчого комітету. З рішеннями можна ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1863/rshennya-vikonavchogo-komtetu-priynyat-16-kvtnya-2020-roku-.html

На сьогодні в пріоритеті загальної уваги стоїть питання протидії поширення коронавірусної хвороби. Начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко доповіла про результати перевірок робочої груби по контролю за дотриманням карантинних обмежень на території Ніжинської міської ОТГ. Наталія Григорівна проінформувала, що на початку карантинного періоду суб’єкти господарювання дотримувались карантинних обмежень. Але в подальшому до ніжинців почали з’являтись суттєві зауваження щодо дотримання карантинних вимог. Люди сьогодні почали проявляти байдужість, певною мірою, до свого здоров’я і разом з тим – до безпеки оточуючих. Якщо громадяни не будуть дотримуватись карантинних вимог, на них будуть складені відповідні протоколи та виписані штрафи.

Під час засідання міський голова Анатолій Лінник вкотре звернувся до ніжинської громади щодо дотримання правил поведінки під час карантину. Закликав дотримуватися дистанції, залишатися вдома та не виходити в публічні місця, мити руки, дотримуватись правил особистої гігієни. Не всі усвідомлюють, що є загроза і яка вона. Ігнорування карантинних обмежень наражає на небезпеку інших членів громади. Потрібно жорстко реагувати на всі виявлені факти порушень карантинних вимог.

Міський голова проінформував, що станом на 16.04.2020 року в інфекційному відділенні КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М. Галицького» перебуває вже два пацієнта з лабораторно підтвердженою коронавірусною інфекцією. 15.04.2020 року до інфекційного відділення лікарні переведений з інфекційного відділення КНП «Ніжинська ЦРЛ» пацієнт з лабораторно підтвердженою коронавірусною інфекцією. Хворий з села Ніжинське. Стан обох пацієнтів середнього ступеню важкості.

Очільник міста закликає ніжинців усвідомити дану проблему, мати самодисципліну і відповідальність, в першу чергу перед тими, хто поряд.

Також Анатолій Валерійович звернув увагу на ситуацію, пов’язану з роботою ринків. Наразі вивчається Постанова головного санітарного лікаря №9 про втрату чинності попередніх встановлених обмежень і вимог щодо роботи ринків. Чекаємо з області рекомендацій щодо даної Постанови про подальшу роботу ринків. Поки що ринки працюють.

По закінченню засідання міський голова порушив питання святкування Великодніх свят та освячення великоднього кошика. Анатолій Лінник зауважив, що масове зібрання людей, вірян під час богослужінь – це один із шляхів поширення коронавірусу від людини до людини. Наголосив залишатися в святкові дні вдома та утриматися від походів у гості.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

16.04.2020