Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

17 лютого відбулось засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради під головуванням першого заступника міського голови Федора Вовченка.

За участю секретаря ніжинської міської ради Юрія Хоменка, керуючого справами виконавчого комітету Валерія Салогуба, членами виконавчого комітету було розглянуто 13 питань порядку денного.

Зокрема, члени виконкому опрацювали ряд проектів рішень, які стосуються різних сфер життєдіяльності громади: затвердження кандидатур на отримання стипендій міського голови, організації дорожнього руху по маршруту 17, питань захисту прав дитини, надання одноразової матеріальної допомоги, фінансування заходів програми розвитку туризму, питання комунальної сфери та благоустрою,  та ряду інших першочергових питань.

Усі присутні заслухали звіт Людмили Писаренко, голови фінансового управління Ніжинської місткої ради «Про виконання бюджету Ніжинської територіальної громади за 2021 рік». Федір Вовченко резюмував, що динаміка по наповненню бюджету у 2021 році була позитивна: забезпечені основні напрямки (житлово-комунальне господарство, молодь, спорт, освіта). Але сьогодні по всій державі зросли тарифи на комунальні послуги та міська влада відшкодовує різницю. Хоча соціальні гарантії – це завдання держави. Цього року необхідно зменшити видатки на енергоносії та збільшити дохідну частину бюджету. Звіт був одноголосно погоджений членами виконавчого комітету.

Виконавчий комітет вирішив, що після доопрацювання проект рішення «Про виведення дитини з прийомної сім’ї» буде внесено до розгляду на наступне засідання, яке відбудеться на наступному тижні.

Окрему увагу приділено розгляду листа начальника Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимира Якущенка на ім’я міського голови Ніжина Олександра Кодоли. В ході підготовки та проведення чергового призову виникли ряд проблемних моментів, а саме те, що переважна більшість громадян призовного віку не прибувають за викликом для проходження медичного огляду та призовних комісій. Головуючий Федір Вовченко та члени виконавчого комітету висловили своє занепокоєння по даному питанню. У зв’язку  з цим Федір Вовченко дав доручення організаційному відділу розробити механізм інформування та розшуку призовників. Для цього необхідна співпраця та комунікація між військовим комісаріатом, Ніжинською міською радою, Національною поліцією та Муніципальною вартою в межах її повноважень.

Керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб зачитав відповідь на звернення міського голови Олександра Кодоли щодо передислокації додаткової військової частини на території Ніжина. Перший заступник секретаря РНБО генерал-полковник Руслан Хомчак дав відповідь, що лист відправлений до Міністерства оборони України для його детального вивчення.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення, які будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Ніжинської міської ради.

 

17.02.2022