Відбулось підведення підсумків роботи цивільного захисту за 2019 рік

06 лютого у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулась нарада з підведення підсумків цивільного захисту за 2019 рік. Засідання проходило відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту м. Ніжина на 2020 р. та з метою підведення підсумків стану реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту, готовності органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту міста до дій за призначенням. До участі в роботі були запрошені керівники спеціалізованих служб цивільного захисту м. Ніжина, голови комісій з питань НС підприємств (установ, організацій), фахівці з питань цивільного захисту спеціалізованих служб ЦЗ та підприємств, установ, організацій.

Міський голова Анатолій Лінник проінформував присутніх про хід виконання завдань та оголосив порядок денний наради:

-аналіз роботи органів управління міської ланки територіальної підсистеми Єдиної Державної системи цивільного захисту за 2019 р.;

-аналіз роботи органу оперативного реагування на надзвичайні ситуації у сфері цивільного захисту (16 ДПРЧ) за 2019 р.;

-про результати наглядової діяльності у сфері цивільного захисту на ПНО, ОПН, ОМПЛ міста в 2019 році;

-аналіз стану виробничого та невиробничого травматизму за 2019 рік;

-аналіз роботи спеціалізованої комунально – технічної служби по запобіганню аварій, небезпечних подій в житловому секторі та на вулично-шляховій мережі міста;

-про стан роботи об’єктової комісії з питань НС та керівництва філії «Ніжинський елеватор» СТОВ «Дружба Нова» щодо запобігання забруднення навколишнього середовища та погіршення умов проживання населення на прилеглій території.

На підсумковій нараді керівники спеціалізованих служб ЦЗ та голови комісій з питань НС доповідали про хід виконання завдань. В минулому 2019 році органи управління та сили цивільного захисту м. Ніжина в основному виконали поставлені завдання. Внаслідок вчасно вжитих заходів вдалося оперативно ліквідувати наслідки масштабної пожежі на ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат», профінансувати з міського бюджету значні кошти на підвищення пожежної безпеки в закладах освіти, на покращення благоустрою, на придбання медичних приладів та техніки для лікувально – профілактичних закладів, не допустити резонансних аварій на мережах життєзабезпечення, зменшити в порівнянні з 2018 роком кількість випадків невиробничого травматизму. Це результат спільної діяльності та відповідального відношення до виконання посадових обов’язків.

Міський голова Анатолій Лінник вручив кращим керівникам та відповідальним фахівцям цивільного захисту Подяки міського голови за зразкове виконання заходів цивільного захисту в 2019 році та особистий внесок у підвищення готовності до дій по запобіганню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Анатолій Валерійович подякував присутнім за якісну та злагоджену роботу. З найкращими побажаннями до привітвнь приєднався перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник.

Наприкінці заходу на підставі аналізу стану цивільного захисту м. Ніжина за 2019 рік, інформації виступаючих посадових осіб та з урахуванням заслуховування відповідальних посадових осіб підприємств, установ, організацій було запропоновано:

1. Начальникам спеціалізованих служб ЦЗ м. Ніжина, керівникам всіх підприємств, установ, організацій особисто взяти під свій контроль виконання основних завдань ЦЗ м. Ніжина на 2020 рік.

2. Особливу увагу зосередити на дотримання правил пожежної безпеки та захисту працюючого персоналу, населення і територій від ймовірних НС, аварій, випадків виробничого та невиробничого травматизму.

3. Керівникам об’єктів і споруд з масовим перебуванням людей, керівникам житлово – експлуатаційних підприємств, головам ОСББ, термін до 01.06.2020р. вжити необхідних заходів щодо приведення у відповідність вимогам нормативних документів стан автоматичних систем пожежогасіння, систем оповіщення про пожежу та автоматизованих систем оповіщення про виникнення НС.

4. Керівникам об’єктів підвищеної небезпеки у визначені обласною комісією з питань ТЕБ та НС терміни укласти відповідні угоди на виготовлення проектів влаштування систем раннього виявлення НС та оповіщення населення про них.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

07.02.2020