Відбулось позачергове засідання ТЕБ та НС

Сьогодні, 8 травня, в великій залі міськвиконкому під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія підтримала рішення довести до суб’єктів господарювання, керівників закладів, підприємств та установ Постанову Кабінету Міністрів № 343, яка вводить в дію послаблення карантинних обмежень.

Тепер зможуть працювати перукарні, магазини та інші об'єкти торгівлі, які здійснюють гуртову та роздрібну торгівлю непродовольчими товарами, заклади побутового обслуговування, адвокати, нотаріуси, стоматологічні кабінети, аудитори, психологи, заклади громадського харчування на винос, музеї, літні майданчики кафе і ресторанів. Але діяльність буде можливою за умови суворого виконання всіх карантинних вимог.

Також, серед послаблень карантинних вимог – дозвіл відвідувати парки, сквери, набережні, дитячі та спортивні майданчики, зони відпочинку. Але, знову ж таки, при умові використання індивідуальних засобів (масок, рукавичок, окулярів тощо), дезінфікуючих засобів, дотримання соціальної дистанції.

Навчальних закладів, спортивних залів, фітнес-центрів, громадського транспорту, кінотеатрів, театрів, проведення масових заходів ці послаблення не торкнулись. Також, як і до нині, особам, молодшим 14 років без супроводу дорослих знаходитись на вулиці заборонено. Так як і заборонено виходити на вулицю без документів, які посвідчують особу та з’являтись у громадських місцях без захисних масок чи респіраторів.

«Я розумію, що всі втомились від карантину, але наша спільна робота дала свій результат і дозволила запобігти масовому поширенню коронавірусу. Зберігаємо пильність та дотримуємось маскового режиму, щоб не потрапити під дію адаптивного карантину, який будуть застосовувати до міст країни після 11 травня», - наголосив Анатолій Лінник.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

08.05.2020