Відбулось засідання містобудівної ради

24 травня у великій залі виконавчого комітету відбулося засідання містобудівної ради під головуванням начальника відділу містобудування та архітектури Вікторії Мироненко. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, депутат міської ради Олег Щербак, члени комісії та представники громадських організацій.

На порядок денний винесені наступні питання:

1.Погодження місця розташування МАФ «Гармата» після доопрацювання.

2.Уточнення місця розміщення дитячої площадки «Корабель» після доопрацювання.

3.Різне.

Під час розгляду першого питання директор Ніжинського краєзнавчого музею ім.. І. Спаського Геннадій Дудченко доповів, що за дорученням містобудівної ради ним було оглянуто декілька інших місць розташування, а не тільки по вул.. Московська біля бувшого поштампу. Геннадій Миколайович зазначив, що всі оглянуті місця з тих чи інших юридичних причин не підходять, оскільки заплановано відкриття пам’ятного знаку «Гармата» у липні 2019 року на річницю Конотопської битви. Заслухавши всі аргументи члени ради вирішили виїхати на місце і переглянути встановлення «Гармати» та облаштування прилеглої території біля бувшого поштампу .

В ході розгляду питання уточнення місця розташування дитячої площадки «Корабель» Олег Щербак висловив думку щодо місяця розташування дитячої площадки за будівлею кафе «Театральне». Дана земельна ділянка не входить в межі скверу «Театральний» і таким чином не буде впливати на загальний вигляд та англійську концепцію парку. Старший науковий співробітник Центру пам'яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Сергій Зозуля підтвердив слова депутата стосовно того, що дане місце не входить до скверу «Театральний» . Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник наголосив, що потрібно враховувати юридичні аспекти місця розташування, під’їзні шляхи та за ким буде закріплена територія для обслуговування.

Заслухавши всі пропозиції та зауваження присутніх члени містобудівної ради вирішили, що місцем встановлення дитячої площадки «Корабель» буде земельна ділянка за будівлею кафе «Театральне».

У різному обговорили встановлення фонтану у сквері Лисянського та доцільність встановлення хреста на пам’ятному знаку «Дзвони Чорнобиля».

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр) відділу

інформаційно-аналітичної роботи та

комунікацій з громадськістю Ольга Гук

24.05.2019