Відбулось засідання позачергової 71 сесії Ніжинської міської ради. Виділили додаткові кошти на боротьбу з COVID-19

08 квітня відбулось засідання позачергової 71 сесії Ніжинської міської ради VII скликання під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У роботі сесії взяли участь 22 депутати, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради та ЗМІ.

На початку засідання міський голова Анатолій Лінник наголосив, що у зв’язку з жорсткими карантинними обмеженнями до актової зали, під час пленарного засідання сесії, допущені тільки ті особи, які необхідні для забезпечення її проведення. Відкритість проведення пленарного засідання забезпечено шляхом онлайн-трансляції і відеозапису.

На розгляд міської ради винесено вцілому 7 проектів рішень.

Було внесено ряд змін до бюджетних міських програм з метою виділення додаткових коштів для боротьби з коронавірусною інфекцією у розмірі 758,840 грн, а також 60 тис. грн для облаштування блокпостів. Блокпости будуть встановлюватись у разі виявлення у місті випадку на коронавірус. Дані заходи будуть спрямовані на недопущення виїзду контактної особи з хворим за межі міста.

Генеральний директор ЦМЛ ім. Миколи Галицького Олександр Костирко зазначив, що міська лікарня забезпечена експрес-тестами. Олександр Михайлович наголосив, що всім пацієнтам з пневмонією роблять експрес тест COVID-19.

Генеральний директор проінформував, що Ніжинська міська лікарня являється однією з опорних лікарень Чернігівської області. У лікарні надаються послуги не тільки ніжинцям, а і жителям Ніжинського району, Носівського, частини Ічнянського, а також (за рішенням Міністерства охорони здоров'я) буде надаватися допомога громадянам з Борзнянського району.

Міський голова Анатолій Лінник відзначив, що очікується поставка на тести для дослідження COVID-19 з капілярної крові для сімейних амбулаторій.

Депутати затвердили план фінансування будівництва на 2020-2022 роки по об’єкту: «Будівництво міського кладовища на території Кунашівської сільської ради Ніжинського району». Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що це затвердження плану фінансування для проведення тендерної процедури

Внесли зміни до п.1 рішення Ніжинської міської ради від 25 березня 2020 року №9-70/2020 «Про зменшення орендної плати орендарям об’єктів комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади на період карантину, спричиненого коронавірусом COVID-19». А саме - вирішили зменшити орендну плату за об’єкти комунальної власності Ніжинської міської ОТГ. Та зменшити розмір пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою на 99% орендарям та суб’єктам підприємницької діяльності строком з 17 березня 2020 року до завершення карантину, спричиненого коронавірусом COVID-19 – прийняття Кабінетом Міністрів України відповідної постанови, крім: орендарів-суб’єктів господарювання, діяльність яких не заборонена постановами Кабінету Міністрів України. За умови подання відповідної заяви та дотримання карантинного режиму та акту обстеження щодо встановлення факту призупинення та нездійснення діяльності суб’єктами підприємницької діяльності.

Депутати прийняли зміни до Регламенту Ніжинської міської ради VIІ скликання. А саме, в умовах запровадження надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров'ю значної частини населення, та введення такого стану, відповідно до законодавства, на всій території України, або окремих територіях, пленарні засідання Ніжинської міської ради можуть проводитися дистанційно в режимі аудіо конференцій, крім питань, що потребують таємного голосування. До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до бюджету громади, інші питання, щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій, чи реалізації повноважень, пов'язаних з такими обставинами, процедурні питання. У приміщенні, де перебуває головуючий, одночасно перебувають голови депутатських фракцій, з числа яких обирається секретаріат та лічильна група. У разі проведення дистанційних засідань депутати Ніжинської міської ради повинні надати секретарю міської ради номери телефонів, електронну пошту, інші засоби комунікації, через які буде здійснюватися розсилка повідомлень та матеріали засідань.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

08.04.2020