Відбулось засідання робочої групи по Стратегії розвитку Ніжинської територіальної громади

24 травня відбулося чергове засідання робочої групи по Стратегії розвитку Ніжинської територіальної громади. В засіданні взяли участь міський голова Олександр Кодола, секретар міської ради Юрій Хоменко, перший заступник міського голови Федір Вовченко, заступник міського голови Сергій Смага, радники міського голови Сергій Охонько та Ольга Орел, депутати міської ради, депутати молодіжної ради.
Міський голова Олександр Кодола на початку засідання окреслив важливі аспекти, які постали перед міською владою в умовах воєнного стану. Зазначив, що Стратегію розвитку громади потрібно адаптувати до умов воєнного стану та тієї ситуації, в якій знаходиться і місто, і вся країна. Війна внесла свої корективи. «Пріоритетним завданням є захист, оборона нашого міста, нашої держави. Але нам потрібно дбати про життя міста, адже завдання міської ради – це життєзабезпечення міста. Ми вдячні захисникам, вони виконують свою роботу, а ми як орган місцевого самоврядування маємо дбати про життєзабезпечення міста», - зауважив Олександр Михайлович.
На засіданні обговорили найважливіші завдання, які стоять перед міською владою, як забезпечити їх виконання, адже місцевий бюджет несе суттєві збитки. За попередніми підрахунками фінансового управління ми можемо втратити понад 100 млн грн в цьому році, оскільки ряд податків, які надходили до місцевого бюджету, скасовано державою.
Радник міського голови, депутат міської ради Сергій Охонько наголосив, що Стратегію не змінюємо, а адаптуємо до умов воєнного стану, адже це основний документ нашої громади.
Під час обговорення всі присутні прийняли спільне рішення, що потрібно, в першу чергу, проводити роботи по укриттях, завершити ремонтні роботи по вул. Гоголя, у сквері Гоголя, частину бульвару Шевченка до вул. Козачої, а також завершити перехідні проекти.
26.05.2022