Відбулось засідання сесії міської ради. Внесли зміни до договору з ТОВ "НіжинТеплоМережі"

04 лютого відбулося чергове засідання 6 сесії Ніжинської міської ради під головуванням міського голови Олександра Кодоли. У пленарному засіданні взяли участь 34 депутати міської ради, депутати обласної ради Ірина Грозенко та Наталія Копиця, керівники управлінь та відділів.

Одним із важливих питань для ніжинської громади розглянули рішення «Про продовження договору оренди цілісного майнового комплексу від 24 грудня 2003 року укладеного з товариством з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» без проведення аукціону». Під час обговорення депутатами на профільних комісій даного проєкту були внесені зміни до п.4 цього рішення. А саме, «4. У разі неприйняття товариством з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» змін Договору, викладених у підпунктах 1.1-1.3. пункту 1, пунктах 2-3 цього рішення, Ніжинська міська рада відмовляє товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» у продовженні Договору оренди цілісного майнового комплексу від 24 грудня 2003 року на новий строк у зв’язку з порушенням Орендарем пунктів 5.2, 5.7, 5.10 Договору.

4.1. На підставі частини шостої статті 13 Закону України «Про особливості передачі в оренду об'єктів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності» з метою забезпечення виробництва та надання комунальних послуг у сфері теплопостачання населення міста Ніжина (завершення опалювального сезону) в установленому Договором обсязі та належної якості Ніжинська міська рада відстрочує припинення Договору оренди цілісного майнового комплексу від 24 грудня 2003 року на строк два місяці – до 30.04.2021 року включно.

4.2. Товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» повернути орендоване майно Орендодавцю за Договором відповідно до вимог Закону України «Про особливості передачі в оренду об'єктів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності».

4.3. Попередити посадових осіб Товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» про передбачену законодавством відповідальність за зрив опалювального сезону у місті Ніжині у разі неналежного виконання посадовими особами зазначеного товариства вимог частини шостої статті 13 Закону України «Про особливості передачі в оренду об'єктів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності», пунктів 4.1-4.2 цього рішення".

Виконавчий директор ТОВ "Кліар Енерджі" Сергій Савчук презентував проект компанії "Кліар Енерджі" – щодо реалізації масштабного інвестиційного проекту переведення всіх ніжинських  газових котелень на твердопаливні.

Кліар Енерджі готова інвестувати близько 4,5 млн євро для побудови нових котелень (14-15 штук) та організації опалювального сезону. У проекті пропонується переведення чотирьох котелень на тріску, дев’ять – на пелети, а дві котельні перевести на електроопалення.

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що потрібно зважити всі за і проти, щоб не допустити зриву опалювального сезону. Є великі ризики чи встигне організація побудувати всі котельні до початку опалювального сезону, працевлаштування працівників «НіжинТеплоМережі», екологія міста.

Депутати обговоривши рішення підтримали його зі змінами.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

04.02.2021