Відбулось засідання спостережної комісії

Сьогодні, 23 березня, під головуванням заступника міського голови Сергія Смаги відбулось засідання спостережної комісії виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Члени комісії ознайомилися з рішенням виконкому від 25.02.2021 р. № 58 «Про затвердження Положення про спостережну комісію в новій редакції та складу спостережної комісії при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради».

Основними завданнями спостережної комісій є: організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання; сприяння органам і установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створенні належних умов для їх тримання, залучення до цієї діяльності громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян; організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання; надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

Під час засідання членами комісії одноголосно було визначено заступника спостережної комісії – директора Ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталію Кучеровську. Наталія Миколаївна доповіла присутнім про повідомлення, які надійшли до спостережної комісії з установ виконання покарань. Відповідно надісланих чотирьох повідомлень було проведено інспектування та обстеження сімей, складено оцінки потреб.

Також Наталія Кучеровська повідомила, що за дорученням голови спостережної комісії Сергія Смаги на наступному засіданні, яке орієнтовно відбудеться у квітні 2021 року, буде винесено на затвердження план роботи спостережної комісії на 2021 рік, проект якого попередньо буде надісланий членам комісії для можливих доповнень та внесення пропозицій.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко     

23.03.2021