Відбулось засідання виконавчого комітету

02 серпня у малій залі міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ПП «Омнібус», «Пассервіс», ЗМІ. На порядку денному було 2 проекти рішення та 5 проекти рішень подані на розгляд у робочому порядку, а також Різне:

1.Про проведення V Міжнародних Спаських наукових читань у м. Ніжині.

2.Про виконання бюджету міста Ніжина за І півріччя 2018 року.

3.Про коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, на послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) по комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

4.Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю міста на I півріччя 2018 року.

5.Про продовження строку перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя.

6.Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об’єктів міської комунальної власності.

7.Про надання доручення КП «Оренда комунального майна» на виготовлення паспорта пам’ятки архітектури.

Різне:

1.Про відповідь народного депутата України Кодоли О.М. на звернення міського голови м.Ніжина з приводу отриманих приписів суб’єктами господарювання та бюджетними установами м.Ніжина про облаштування за власний рахунок вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних.

2.Про звіт директора Ніжинського міського будинку культури Драчука О.Ю. за виконану роботу протягом року

3.Про розгляд листа директора філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Дорошенко О.М. №1584 від 30.07.2018 року щодо надання дозволу на розміщення статистичної експозиції автотранспорту.

4.Про виконання доручення робочої групи з питань надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури стосовно обрахування вартості виконання робіт щодо обмеження доступу сторонніх осіб до об’єктів нерухомості.

На початку розгляду порядку денного до членів виконавчого комітету звернулась директор «Пассервісу» Валентина Корабель яка в черговий раз наголосила що на підприємствах, які надають послуги по перевезенню пасажирів склалась дуже складна ситуація у зв'язку з затримкою виплат за пільгове перевезення(компенсовані кошти з місцевого бюджету лише за перший квартал 2018 року) та не підняттям тарифів за перевезення.

Перевізники в критичній економ та фінансовій ситуації. Грошей вистачає лише на зарплату персоналу та на сплату податків. Існує значна заборгованість автозаправочним станціям за використаний газ. Заправки відмовляються надавати газ в борг до поки не будуть перераховані кошти за вже використаний.

Сьогодні перевізники вже страйкують на АЗС(вул.Носівський шлях). З 1 серпня знову піднялась ціна на газ і до кінця літа підніматиметься ще. Тому підприємства які надають послуги по перевезенню вимушені йти на радикальні міри, а саме: з 05 серпня обмежити пільгове перевезення та скоротити кількість транспортних засобів.

Григррій Олійник зазначив, що на наступному тижні буде чергове засідання по узагальненню розрахунків по пасажиропотоку та вирішення питання щодо затвердження тарифів на перевезення в громадському транспорті.

Далі перейшли до розгляду порядку денного. Всі питання прийнялись одноголосно

В «різному» розглядали звіт директора Ніжинського будинку культури Олега Драчука. В цілому роботу керівника визнали задовільною, а звіт прийняли до уваги.

Також був розглянутий лист директора філії О.М.Дорошенко щодо розміщення статистичної експозиції автотранспорту в місті Ніжині, яка запланована 06 серпня на площі Івана Франка. Метою виставки є ознайомлення громадськості з розвитком та осучасненням діяльності головної пошти країни, популяризація роботи національного поштового оператора, а також ознайомлення користувачів з новими послугами і проектами Укрпошти.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

02.08.2018