Відбулось засідання виконавчого комітету

     Сьогодні, 19 серпня, відбулося засідання виконавчого комітету під керівництвом міського голови Олександра Кодоли.
     Члени виконкому розглянули питання, що стосувалися: захисту прав та інтересів дітей, призначення перевізника на автобусному маршруті загального користування, розміщення тимчасових споруд та звільнення об’єктів благоустрою від тимчасових споруд без правовстановлюючих документів, відзначення Подякою виконавчого комітету, нагородження з нагоди Дня Незалежності України, затвердження тарифу на платну послугу зі стажування лікаря-інтерна в стоматполіклініці, висвітлення привітання З Днем Незалежності України на рекламних конструкціях міста, а також схвалення прогнозу бюджету Ніжинської міської територіальної громади на 2022 – 2024 роки.
     З метою підтримки ніжинців, які прославляють своїми досягненнями рідне місто, одноголосно підтримали проект рішення «Про нагородження Іванова Петра Олеговича».  31 липня, у Німеччині Петро Іванов провів бій із Рафаелем Ортісом з Мексики. Поєдинок завершився у 3 раунді. Черговим нокаутом ніжинський боксер здобув новий титул WBC International Gold – це третя сходинка до чемпіонства світу. Наразі він має титул - чемпіона світу з боксу у другій середній вазі за версією WBC Youth. Тож було запропоновано відзначити спортсмена цінним подарунком для стимулювання боксера до нових звершень. Олександр Кодола зазначив, що потрібно підтримувати чемпіонів, які прославляють місто на міжнародній арені та показувати приклад для молоді. Напередодні у Петра Іванова запитали, що йому наразі потрібно. Наразі спортсмен займається ремонтом у своїй квартирі, яку йому раніше подарувала міська влада. Спортсмен виявив бажання придбати плиту для кухні, її вартість – 16 тис. грн.
     Проект рішення "Про перевірку дотримання умов договору оренди земельних ділянок на території парку ім. Т. Шевченка та законності користування суб’єктами підприємницької діяльності землями комунальної власності на території парку ім. Т. Шевченка" на минулому засіданні виконкому був відправлений на доопрацювання. За дорученням міського голови Олександра Кодоли, врахувавши всі пропозиції, даний проект був доопрацьований та винесений на засідання виконкому. Міський голова зазначив, що дане питання дуже важливе, оскільки в майбутньому планується масштабна реконструкція центрального парку, а в такому стані, як він зараз, нікого не задовольняє. "Потрібно детально розібратися  в питаннях стосовно дотримання умов договору оренди, правомірності використання земельної ділянки парку. В тому числі за моїм проханням до перевірки долучилися правоохоронні органи. Зі свого боку ми створили комісію, яка проведе певні обстеження", - зауважив Олександр Михайлович.
     Щодо реконструкції парку. Вже замовлена передпроектна візуалізація, визначений переможець та готується повне технічне завдання, після чого розпочнеться робота по замовленню проектно-кошторисної документації. "Проект по центральному парку Шевченка - дуже дороговартісний. Але Ніжин на це заслуговує і всі ми хочемо, щоб в місті був сучасний і комфортний парк відпочинку", - наголосив очільник міста.
     В різному були розглянуті клопотання від керівництва ПрАТ "Завод "Ніжинсільмаш" про підготовку листів-клопотань щодо нагородження Почесними грамотами Чернігівської обласної державної адміністрації працівників даного підприємства.
     Члени виконкому детально розглянули всі питання порядку денного та прийняли по кожному з них відповідні рішення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю


19.08.2021