Відбулось засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради

На засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради було прийнято ряд важливих для життєдіяльності громади рішень.
Зокрема, було прийняте рішення «Про початок опалювального сезону 2022—2023 рр. на території Ніжинської територіальної громади». З 20 жовтня у Ніжині розпочинається опалювальний сезон. Вже сьогодні буде подане тепло у лікарні, пологовий будинок та будинок-інтернат. Далі відповідно до графіка підключень будуть запущені всі котельні. Протягом 3-4 днів тепло має бути подано до всіх домоволодінь. Але необхідно пам’ятати, що Кабмін попередив: температурний мінімум у житлових приміщеннях взимку буде знижений до 16 градусів з метою максимально економити газ та вугілля на тлі терористичних атак росіян української енергосистеми.
На засіданні був розглянутий проект рішення про встановлення тарифів на теплову енергію на новий опалювальний сезон. З огляду на те, що Кабмін вніс зміни до методики відшкодування різниці в тарифах, різницю між реальним та фактично діючим тарифом буде компенсовано з державного бюджету. Раніше це зобов’язання брала на себе міська влада. Відповідно до Закону України №2479 від 29.07.2022 р. «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» на період війни накладений мораторій на підвищення тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання. Для населення тариф не зміниться, як і в попередні три опалювальні сезони. А для бюджетних установ та організацій тариф буде зменшений на 20%.
Члени виконавчого комітету розглянули наступні проекти рішень:
- Про внесення змін в межах затвердженого бюджету Ніжинської громади.
- Про внесення змін до міських цільових програм.
- Про створення резерву матеріально-технічних засобів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
- Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.
Усі питання порядку денного були розглянути та прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися на офіційному сайті Ніжинської міської ради.  

20.10.2022