Відбулось засідання виконавчого комітету та перерахунок розміру плати для споживачів теплової енергії

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь 11 членів виконкому, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, юрист САЗу Катерина Довгопола, т.в.о.директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєнко, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради та ЗМІ. На порядок денний було винесено 4 проекти рішень та 2 проекти подані для розгляду у робочому порядку. Різне:

1.Про затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води для Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України в м.Ніжині Чернігівської області.

2.Про затвердження переліку видів суспільно-корисних робіт і об’єктів відбування покарання особам, які перебувають на обліку Ніжинського міськрайонного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області.

3.Про затвердження переліку видів суспільно-корисних робіт і видів громадських робіт для засуджених, що отримали рішення суду, яке набрало законної сили в 2020 році.

4.Про переоформлення особових рахунків.

5.Про внесення змін до п.1 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 03.02.2011р. №65 «Про збільшення розміру матеріальної допомоги на поховання» (зі змінами згідно рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 28.02.2013 №77 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 03.02.2011р. №65 «Про збільшення матеріальної допомоги на поховання»»).

6.Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами в м.Ніжині.

Різне:

1.Інформація ТОВ «НіжинТеплоМережі» щодо виконання доручення міського голови стосовно зменшення нарахувань населенню за спожите тепло за грудень 2019 року.

2.Про виконання доручення виконавчого комітету від 19.12.2019р. щодо підготовки проекту звернення до Кабінету Міністрів України про необхідність внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016р. №921 «Порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» щодо врегулювання питання обліку, реєстрації місця проживання (прописки) військовозобов’язаних осіб та призовників, які працюють у фізичних осіб-підприємців.

Всі подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті.

В «Різному» розглядали доручення міського голови, стосовно зменшення нарахувань населенню за спожите тепло за грудень 2019 року.

Міський голова Анатолій Лінник, зазначив, що 24 грудня 2019 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв'язку із зміною ціни природного газу», якою надано можливість (право) підприємствам теплопостачання здійснювати перерахунок розміру плати для споживачів теплової енергії та комунальних послуг у зв’язку із зниженням ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/20рр. Підставою для зміни розміру нарахувань за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води є умова коли ціна природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподіл природного газу, торговельної надбавки (націнки постачальника), придбана теплопостачальною організацією (виконавцем послуг) у відповідному місці опалювального сезону, є нижчою від ціни природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки(націнки)постачальника), що врахована у структурі тарифів на теплову енергію та, відповідно послугах з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, встановлених уповноваженим органом. Відповідно до змін у законодавстві було надано доручення ТОВ «НТМ», щодо вивчення питання по зменшенню нарахувань населенню за спожите тепло за грудень 2019 року.

Т.в.о.директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєко, доповіла: «Проаналізувавши ситуацію та дослідивши витрати підприємства, ми прийняли рішення по перерахунку розміру плати для споживачів теплової енергії у розмірі 14% (повернуть населенню від загальної суми у платіжках за грудень 2019 року). По плану ми повинні були продати 13тис.133 Гкалорії, а по факту продали 10тис.260Гкал. (на 21,2% не додали) у зв’язку з погодними умовами (теплий грудень). Наказ по підприємству вже підписаний. Сьогодні починаємо друкувати платіжки за грудень вже з оновленою інформацією, тобто окремо буде відображено повідомлення про перерахунок за грудень 2019 року та нарахування до сплати». Був вивчений досвід інших міст по здійсненню перерахунків за спожиту теплову енергію, то в м.Чернігові перерахунок буде у розмірі 9,6%.

Підвівши підсумок обговорення даного питання Анатолій Валерійович додав, що кожний місяць буде новий перерахунок за спожиту теплову енергію. Кожного місяця затверджується нова ціна газ і у відповідності з цим буде здійснюватися перерахунок за тепло. Всі відповідні роз’яснення щодо дії постанови №1084 від 24.12.2019 року є на офіційному сайті Міністерства розвитку громад та територій України, зокрема Міністра Альони Бабак(коментар). «Наголошую, що це не зміна тарифу, це зміна нарахувань у відповідності до зміни ціни на газ» - додав міський голова.

На офіційному сайті Ніжинської міської ради та сайті комунального підприємства будуть розміщені відповідні інформаційні повідомлення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Анна Шведун

10.01.2020