Відбулося чергове засідання робочої групи щодо обрахунку пасажиропотоку

5 червня в малій залі виконавчого комітету відбулося чергове засідання робочої групи щодо вивчення проблемних питань з розробки правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом під головуванням першого заступника Григорія Олійника.

На початку засідання головуючий озвучив протокольні доручення, які були наданні на минулому засіданні відповідним службам, одне з яких зустріч з кандидатом на проведенням даних робіт, доцентом кафедри економіки Чернігівського національного технологічного університету Артемом Тарасенком.

Артем Валерійович повідомив, що в 2013 році в місці Чернігові ним було проведено вдосконалення транспортної мережі, яка діє до цього часу. Довів до відома присутнім, що два дні проходять дослідження із залученням студентів або волонтерів, а потім їх університет протягом місяці чи півтора буде проводити обрахунки. Під час дослідження потрібно залучити по дві особи на перевірку одного автобуса, для фіксування пасажирів, які заходять і виходять на зупинках, щоб визначити найбільше навантаження маршрутів.

Перевізників не задовольняє перевірка всього двох днів, оскільки на вихідних пасажиропотік менший ніж в будні, запропонували обирати один день вихідний і один – робочий. Члени комісії також зауважили, що два дні це мало, можливо потрібно і до двох тижнів перевірки. Артем Тарасенко зауважив, якщо міська влада залучить волонтерів і на два тижні, то їх університет буде обраховувати і таку кількість. Але головуючий та члени комісії не погодилися залучати студентів, це потрібно робити виконавцю послуг.

В ході бесіди з представником університету було піднято багато дискусійних питань щодо процедури обрахунку, дні, які будуть братися до уваги (вирішили перевірити два дні влітку, і один день восени), осіб, яких можливо залучити, а саме де взяти 250 чоловік, формули та методики встановлення тарифів на перевезення, встановлення валідаторів в маршрутках.

Також члени комісії підняли питання чому відсутні ті члені робочої групи з числа активістів, які довгий час піднімали питання зменшення тарифів на перевезення пасажирським транспортом в місті, оскільки дане питання повинні вирішувати не тільки влада.

По закінченню засідання Григорій Олійник запропонував Артему Тарасенку з’ясувати питання можливості підрахунку тарифів на перевезення, оптимізацію транспортної системи, розклад руху міського пасажирського транспорту і визначити ціну за надання даних послуг.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.06.2018

Попредня новина:

"Старти надії"

Наступна новина:

З Днем журналіста!