Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

28 листопада відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. У засіданні взяли участь 10 членів виконавчого комітету, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники управлінь та відділів виконавчих органів ради.

На початку засідання всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять померлого колишнього працівника виконавчого комітету Ніжинської міської ради міста Ніжина Карманова Леоніда Олександровича.

На порядок денний було винесено 6 проектів рішень та 9 проектів, подані для розгляду у робочому порядку, а також "Різне":

1.Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорії громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за червень 2019 року.

2.Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорії громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за липень 2019 року.

3.Про надання дозволу мешканцям будинку вул. Прилуцька, № 79-В на виготовлення за власні кошти проектно-кошторисної документації та будівництво напірного каналізаційного колектора з подальшим підключенням його до мережі централізованого водовідведення міста.

4.Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво та постачання, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії приватному підприємству «Тепло-енергія Плюс».

5.Про надання дозволу на оформлення технічної документації на збудовані гаражі, перепланування, переобладнання у квартирах м. Ніжина.

6.Про надання дозволу на переведення житлових приміщень в нежитлові та їх реконструкцію.

7.Про дострокове припинення дії договорів на тимчасове користування місцем розташування зовнішнього рекламного засобу (реклами).

8.Про створення комісії з прийняття-передачі нежитлової будівлі-пам’ятки архітектури місцевого значення, охоронний № 5570-ЧР, «Будинок, де народився Ю.Ф. Лисянський», що розміщується за адресою: м. Ніжин, вул. Богушевича, 1 у комунальну власність Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади та затвердження її персонального складу.

9.Про організацію проведення Новорічного ярмарку з продажу ялинок та сосен.

10.Про затвердження висновку служби у справах дітей Ніжинської міської ради про підтвердження місця проживання дітей для їх тимчасового виїзду за межі України від 21.11.2019№ 14.2-10/847.

11.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

12.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

13.Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині.

14.Про фінансування заходів Міської цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Ніжинської міської ради VII скликання від 21 грудня 2017 року № 5-34/2017 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

15.Про виділення коштів на придбання ритуального вінка.

Всі рішення порядку денного одноголосно підтримані членами виконавчого комітету.

У "Різному" розглянули клопотання директора Ніжинської ЗОШ№ 15 Тетани Павлюченко щодо надання дозволу на відкриття у Ніжинській загальноосвітній школі № 15 меморіальної дошки випускнику школи 2010 року випуску, який загинув 23 жовтня 2019 року в зоні операції об’єднаних сил Антикову Дмитру Миколайовичу та лист-звернення громадської організації «Правозахист плюс» щодо проведення перерахунку тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту.

Про відкриття меморіальної дошки членами виконавчого комітету були надані пропозиції щодо погодження тексту на дошці з комісією у справах увічнення пам’яті.

Лист звернення щодо проведення перерахунку тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту був прийнятий до відома з рекомендаціями увійти представнику ГО «Правозахист+» до складу робочої групи щодо перевезень в громадському транспорті.

По завершенню засідання член виконавчого комітету, голова Громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради Володимир Дорохін проінформував присутніх про результати розгляду на засіданні Громадської ради питання щодо недопущення ліквідації Ніжинського протитуберкульозного амбулаторно-поліклінічного відділення.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

28.11.2019