Привітали з Різдвом

6 січня творчі колективи міста радували містян Різдвяними вертепами.

У стінах міської ради колективи Будинку культури, Ніжинської музичної школи, коледжу Марії Заньковецької привітали всіх з Різдвом Христовим. Побажали миру, добра, радості, достатку. А також традиційні різдвяні та новорічні пісні лунали у стінах міської ради.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Федір Вовченко та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Смага від імені міського голови Олександра Кодоли привітали всіх присутніх з Різдвом Хрестовим та вручили солодкі подарунки артистам.

Творчі колективи продовжили дарувати різдвяний настій ніжинцям біля головної ялинки міста, де відбулося відкриття Різдвяного вертепу «Нова радість стала». Головним символом свята, звісно, є різдвяна шопка, що зображає вифлеємську стайню у ніч Різдва Христового. Шопка, що всередині, застелена сіном, наповнена обов’язковими елементами – фігурками Ісуса Христа, Матері Божої – Діви Марії та святого Йосипа.

У вертепній виставі основними діями є поклоніння Христові та принесення Йому дарів. Обов’язковими героями є Ангели, Чорти, Волхви, цар Ірод, Пастухи, три царі – володарі світу, Смерть. І, як завжди у добрих казках, добро перемагає злі сили.

Вертеп – одна із найяскравіших традицій Різдва, яку українці бережуть протягом багатьох століть. 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

06.01.2021