Відбулося засідання бюджетної комісії

22 квітня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова. Також були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

Головуючий засідання Володимир Мамедов подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1.Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

2.Про затвердження міської цільової Програми ІІІ Міжнародної літньої школи на 2019 рік.

3.Про схвалення проекту договору про співробітництво територіальних громад по реалізації спільного проекту.

4. Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

5.Про внесення змін до міської цільової програми «Програма розвитку інвестиційної діяльності в м. Ніжині на 2017-2019 роки».

6.Про внесення змін до додатку № 2 рішення Ніжинської міської ради від 16 січня 2019 р. № 6-50/2019 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік».

7.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VII скликання від 02 жовтня 2018 року № 53-43/2018 «Про внесення змін до додатку №1 до рішення Ніжинської міської ради V скликання від 03 вересня 2008 року «Про затвердження структури Ніжинської центральної міської лікарня».

8.Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

9.Про затвердження міської цільової програми підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків та капітального ремонту житлового фонду міста Ніжин на 2019 рік.

10.Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

11.Про затвердження переліку податкових агентів.

12.Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 16 січня 2019 року № 7-502019 «Про міський бюджет м.Ніжина на 2019 рік».

У різному члени комісії розглянули листи-звернення та клопотання щодо: підтримки та популяризації КВН-івського руху, прискорення процесу перетворення КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М.Галицького» у комунальне некомерційне підприємство, сприяння проведення та підтримки у наданні матеріальної допомоги регіональної (не)конференції міні-EdCamp на базі ЗОШ I-III ступенів №7, звернення до Чернігівської обласної державної адміністрації на виділення коштів для електрифікації вулиці Арвата, Афганців та Павлика Морозова.

Мета міської цільової Програми ІІІ Міжнародної літньої школи на 2019 рік полягає у поглибленні українськими та польськими студентами знань щодо досвіду адміністративних реформ в Україні та Польщі, а також формування навиків аналізу перспектив та пошуку шляхів розв’язання проблем самоврядних територіальних громад, що виникають у процесі реалізації курсу на децентралізацію влади. Програма дасть змогу студентам здобути ґрунтовних знань про реформу децентралізації в Україні та Польщі, набути навичок компаративного аналізу особливостей цього процесу в обох країнах та пошуку шляхів подолання труднощів децентралізації; налагодити наукового та культурного діалогу між українським та польським студентством та професорсько-викладацьким складом; утвердитись серед української та польської студентської молоді демократичних цінностей шляхом інтелектуальної взаємодії та співпраці; сформувати громадянську зрілість студентів. Організація виконання Програми здійснюється Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя та відділом у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

До проекту рішення «Про затвердження переліку податкових агентів» комісія надала пропозиції відділу економіки доповнити список податкових агентів (як фізичних, так і юридичних осіб), які сплачують туристичний збір.

Всі проекти та листи-звернення були детально розглянуті членами комісії, заслухані пояснення керівників відповідальних структурних підрозділів виконавчих органів ради та більшість рекомендовано на розгляд чергової сесії міської ради. Деякі питання члени комісії залишили на доопрацювання у зв’язку з рядом суперечливих моментів. Також надані відповідні протокольні доручення відділам і службам щодо внесення правок та зауважень від членів комісії.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.04.2019