Відбулося засідання депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань

20 березня у малій залі виконавчого комітету відбулося засідання постійної депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища під головуванням Ірини Онокало. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутат міської ради Наталія Радченко, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, громадськість та ЗМІ.

На порядок денний було винесено 20 проектів рішень, а також Різне:

1. Про затвердження міської цільової програми підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків та капітального ремонту житлового фонду міста Ніжин на 2019 рік.

2. Про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

3. Про надання КП «Комунальний ринок» дозволу на отримання кредитного ліміту на поточний рахунок.

4. Про надання згоди на укладення договорів постачання комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» на 2019 рік.

5. Про дозвіл на списання майна.

6. Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VII скликання від 28 грудня 2018 року № 12-49/2018 «Про встановлення розподілу орендної плати для комунального підприємства «Оренда комунального майна».

7. Про закріплення нерухомого майна на праві оперативного управління.

8. Про оренду майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

9. Про внесення змін в Паспорт міської програми реалізації повноважень міської ради у галузі земельних відносин на 2019 рік (Додаток 16) до рішення Ніжинської міської ради № 6-50/2019 від 16 січня 2019 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік».

10. Про внесення змін в Паспорт міської цільової програми з виконання власних повноважень Ніжинської міської ради на 2019 рік (Додаток 3) до рішення Ніжинської міської ради № 6-50/2019 від 16 січня 2019 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік».

11. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

12. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

13. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

14. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

15. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

16. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

17. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

18. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

19. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

20. Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

РІЗНЕ:

1. Щодо внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств м. Ніжина на 2019 рік з метою зміцнення матеріально-технічної бази КП «ВУКГ» шляхом придбання фронтального навантажувача з щелепним ковшем.

2. Щодо внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств м. Ніжина на 2019 рік для забезпечення належної та безперебійної роботи КП «ВУКГ» шляхом придбання підмітально-прибиральної машини.

3. Щодо обрахунку кошторису на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку №99 Г по вул. Шевченка.

4. Щодо внесення змін до проекту програми по капітальному ремонту ліфтового господарства на 2019 рік.

5. Щодо зміни цільового призначення коштів на поновлення статутного капіталу для збільшення обігових коштів КП "ВУКГ".

На початку засідання члени комісії розглянули проект рішення Ніжинської міської ради: «Про затвердження міської цільової програми підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків та капітального ремонту житлового фонду міста Ніжин на 2019 рік». По даному проекту доповідала заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко яка зазначила прийняття даного рішення дозволить створити міську цільову програму підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків та капітального ремонту житлового фонду міста Ніжин на 2019 рік. Реалізація зазначеного проекту потребує додаткових фінансових витрат з міського бюджету. Інформацію по проекту комісія прийняла, буде вивчати в подальшому та розглядатиме на наступному засіданні.

Всі проекти та листи-звернення були детально розглянуті членами комісії, заслухані пояснення керівників відповідальних структурних підрозділів виконавчих органів ради та рекомендовано на розгляд чергової сесії міської ради. Також надані відповідні протокольні доручення відділам і службам щодо внесення правок та зауважень членів комісії.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.03.2019