Відбулося засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення

19 лютого у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення. Запрошені: члени комісії, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, в.о.заступника начальника Ніжинського МРВ УДСНС України у Чернігівській області Станіслав Шевченко, директор територіального центру соціального обслуговування населення Іннеса Шаповалова, спеціалісти відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Ніжинської міської ради, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кучеровська, головні лікарі Ніжинського ПНД та наркологічного диспансера.

У засіданні комісії взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, члени комісії, запрошені посадові особи.

На порядку денному розглядалося три питання:

1. Про підсумки роботи міської комісії з питань БЖД населення в 2018 році та затвердження плану роботи на 2019 рік. ( Геннадій Чернишов)

2. Про стан травматизму виробничого та невиробничого характеру в м. Ніжині за 2018 рік. (Андрій Бондаренко, Геннадій Чернишов)

3. Про заходи щодо профілактики проблеми суїциду серед населення міста (Наталія Марченко, Володимир Безпалий, Наталія Кучеровська)

Григорій Миколайович оголосив порядок денний, та надав слово для доповіді по першому питанню "Про підсумки роботи міської комісії з питань БЖД населення в 2018 році та затвердження плану роботи на 2019 рік" начальнику відділу з питань НС та ЦЗН Геннадію Чернишову, який зазначив, що протягом 2018 року в цілому вдалося виконати заплановані заходи, та представив на розгляд комісії план роботи на 2019 рік, у якому новим пунктом стала "профілактика проблеми суїциду серед населення міста"

Про стан травматизму виробничого та невиробничого характеру в м. Ніжині за 2018 рік» доповідали Андрій Бондаренко та Генадій Чернишов Вони відзначили зниження рівня виробничого травматизму у минулому році, але водночас наголосили на необхідності подальшої роботи щодо дотримання громадянами правил безпечної поведінки в побуті та на вулично-шляховій мережі міста, а місцевим засобам масової інформації рекомендували всебічно висвітлювати випадки та причини побутового і виробничого травматизму.

По питанню « Про заходи щодо профілактики проблеми суїциду серед населення міста» доповідали Наталія Марченко та Володимир Безпалий. Вони повідомили про проблему збільшення випадків самогубства мешканців Ніжина. Зважаючи на це, міська комісія з питань безпечної життєдіяльності населення визнала її такою, що потребує вжиття додаткових організаційних та профілактичних заходів та вирішила створити робочу групу в складі посадових осіб центру соціальних служб для дітей, сімї та молоді, психо – неврологічного диспансеру, КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім.. М.Галицького» для дослідження основних причин та підготовки пропозицій щодо вжиття заходів профілактики суїциду, а також рекомендувати міським засобам масової інформації розмістити на своїх сторінках застережливу інформацію з метою запобігання суїцидальних випадків громадян.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

Відділ з питань надзвичайнх ситуацій

та цивільного захисту населення

19.02.2019