Відбулося засідання постійної депутатської комісії по законності

05 лютого відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. В засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, депутати міської ради, керівники управлінь та відділів виконавчих органів Ніжинської міської ради, громадськість та ЗМІ.

Серед питань порядку денного - організація кругового руху по вул. Шевченка. Під час розгляду порушувалось питання безпеки не тільки руху транспортних засобів, а й велосипедистів та пішоходів. Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що першочергове завдання міської влади – це безпека громадян, тому наразі за пропозиціями громадськості розглядаються оптимальні варіанти врегулювання небезпечних ділянок дорожнього руху. По закінченню обговорень Олег Щербак доручив управлінню житлово-комунального господарства та будівництва з’ясувати у проектантів відповідність нормам ДБН проекту реконструкції перехрестя вулиць Шевченка, Носівський Шлях та провулку Урожайний.

На засіданні розглянули питання розподілу рахунків і виведення з тарифу послуги за транспортування природного газу. Майже всі газопроводи міста, по яких транспортується природний газ, були збудовані за рахунок громадян та за рішенням міської рази з 2009 року передані на баланс Ніжинського відділення ПАТ «Чернігівгаз». Ніжинці звертаються з проханням відмінити рішення Уряду стосовно оплати за транспортування газу. Головуючий засідання Олег Щербак зауважив, що міська рада не може скасовувати свої рішення про передачу у безоплатне користування мереж газовому господарству, надав пропозиції розглянути можливість внесення змін до рішень Ніжинської міської ради від 2009 року та передати газові мережі у користування Ніжинської міської ОТГ. Депутати озвучили пропозиції та обговорили шляхи вирішення даного питання. Комісією було вирішено підготувати проект рішення про внесення змін в чинне рішення від 2009 року. На підтримку ніжинців члени комісії вирішили підготувати звернення до центральних органів державної влади.

Останнім питанням порядку денного був розгляд проекту рішення «Про затвердження типового Положення про піклувальну раду закладу загальної середньої освіти Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади», який депутати підтримали одноголосно.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

05.02.2020