Відбулося засідання виконавчого комітету

Порядок денний засідання включав дев’ять проектів рішень:

- Про організацію навчання населення міста за місцем проживання правилам безпеки життєдіяльності та попередження надзвичайних подій, загибелі і травмування людей на них;

- Про фінансування заходів з попередження загрози підтоплення;

- Про затвердження Положення про організацію та проведення виставково-ярмаркових заходів у м. Ніжині;

- Про погодження змін до інвестиційної програми комунального підприємства «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» на 2017 рік щодо закупівлі штуцерного рукава високого тиску;

- Про погодження Положень про Почесну грамоту, Грамоту та Подяку виконавчого комітету Ніжинської міської ради;

- Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині;

- Про затвердження Порядку відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині;

- Про визначення відповідального за безпечну експлуатацію ліфтів;

- Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 09 березня 2017 року № 46 та затвердження його у новій редакції.

Зупинемося більш детально на деяких з них. Причиною підготовки проекту рішення «Про затвердження Положення про організацію та проведення виставково-ярмаркових заходів у м. Ніжині» стало зростання кількості звернень від суб'єктів господарської діяльності щодо участі у ярмаркових заходах. За словами доповідача, начальника відділу економіки Тетяни Гавриш: «У разі прийняття запропонованого проекту рішення передбачається затвердження дієвого механізму регулювання та координації ярмаркової діяльності на території міста. Затвердження Положення дасть можливість:

- врегулювати порядок організації ярмарково-виставкових заходів на території міста Ніжина,

- створити сприятливі умови для збільшення учасників ярмарку,

- залучити більшу кількість учасників,

- зміцнити міжрегіональні та міжнародні зв'язки,

- підвищити імідж міста,

- розвивати туристичну інфраструктуру».

Законодавчою та нормативною основою проекту рішення «Про затвердження Порядку відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині» є Бюджетний кодекс України, Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», міська цільова Програма з надання житлово-комунальних та інших послуг та інші законодавчі та нормативні акти, що регулюють відносини у цій сфері.

Відповідно до затвердженого Порядку, перевізник в обов’язковому порядку на підставі обліку перевезених на пільгових умовах пасажирів готує Акт виконаних робіт – Розрахунок щодо вартості послуг, наданих пільговикам у минулому місяці, за формою, що додається, та надає щомісячно до 5 числа управлінню житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради. Управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради на підставі договорів та додаткових угод на перевезення пасажирів автомобільним транспортом, укладених між виконавчим комітетом Ніжинської міської ради та перевізниками:

- щомісячно до 5 числа приймає у межах передбачених в міському бюджеті на ці цілі асигнувань надані перевізниками Акти виконаних робіт – Розрахунки;

- щомісячно до 10 числа готує проект рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради про компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування.

Управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради на підставі рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради:

- здійснює відшкодування коштів перевізникам за надані пільговій категорії населення послуги в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисом;

- щомісяця, що настає за звітним, складає з автоперевізниками акти звірки взаємних розрахунків.

Перевізник несе повну відповідальність за достовірність наданих розрахунків та інших документів щодо проїзду пільгових категорій громадян.

Кількість перевезених на пільгових умовах пасажирів визначається згідно з Книгою обліку розрахункових операцій.

Вартість відшкодування за перевезеного на пільгових умовах пасажира – різниця між повною вартістю проїзду, встановленого згідно з діючим тарифом і вартістю проїзду, що сплачує пасажир відповідно до наданих пільг, в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисом. Фінансування компенсаційних виплат за пільгове перевезення автомобільним транспортом проводиться за рахунок коштів міського бюджету, передбачених на відповідний рік в межах обсягів на ці цілі.

У «Різному» директор ДКП «Комунальний ринок» Анатолій Вершняк підняв питання щодо ситуації яка виникла навколо підприємства та його особисто як керівника. Міський голова Анатолій Валерійович Лінник зауважив: «Оцінку діяльності керівника комунального підприємства можна зробити лише на основі його звіту. Усі звіти за підсумка 3-х, 6-ти місяців та року оприлюднюються на офіційному сайті міської ради. Саме ж звітування проходить максимально публічно. Завтра о 14.00 це питання буде розглядатися на постійній комісії міської ради з питань законності. Якщо звинувачення безпідставні, - ми не можемо на їхній основі приймати рішення. Якщо ж такі підстави є, - вони обов’язково мають бути проаналізовані та вирішені».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

23.03.2017