Відбувся круглий стіл на тему: «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя»

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 №685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначають День охорони праці.

Сьогодні, 28 квітня, у приміщенні міськвиконкому за участі організаційного комітету з підготовки та проведення у 2020 році Дня охорони праці відбувся круглий стіл. Заступник міського голови, голова Організаційного комітету Ігор Алєксєєнко зазначив, що визнаючи масштабний виклик, пов’язаний з пандемією COVID-19 у світі, Міжнародна організація праці змінила девіз Всесвітнього Дня охорони праці – 2020. Тож у цьому році Україна відзначає День охорони праці під девізом «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

Страховий експерт з охорони праці Ніжинського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Чернігівській області, заступник голови Організаційного комітету Юрій Тарасенко проінформував про статистику захворюваності на коронавірус в місті та Україні вцілому, розповів про запровадження карантинних заходів, які в подальшому подовжились і посилились урядом. Звернув увагу присутніх на профілактичних заходах на підприємствах, установах та організаціях для протидії поширенню COVID-19, а також для захисту та збереження життя та здоров’я працівників.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

28.04.2020