Відбувся круглий стіл «Ні насиллю в сім'ї»

Ніжинська громадська організація Ліга – клуб «Ділова жінка» традиційно кожного року проводить круглий стіл «Ні насиллю в сім'ї». Дана традиція успадкована від міжнародної спільноти, яка кожного року, з 25 листопада по 10 грудня, проводить в усьому світі акцію «16 днів проти насилля».

01 грудня Тамара Стратілат та Галина Бондаренко зібрали для обговорення за круглим столом представників різних професій та підняли важливі для громади питання, що стосувалися протидії насиллю в сім'ї.

Враховуючи ситуацію з карантином, застосували змішаний метод взаємодії: більше сорока учасників були у спільній зум-конференції, і 10 спікерів зібралися у великому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради.   

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Грозенко, керівники профільних організацій та відділів, представники правоохоронних органів, лікарі, викладачі ВУЗів, соціальні працівники та психологи обговорили різновиди, характерні ознаки, статистичні дані та методи протидії насиллю не лише в сім'ї, а й за її межами.

Ціль даної акції – звернути увагу громадськості та ЗМІ до проблеми попередження насилля по відношенню до жінок і дітей. Інформувати широку громадськість про правозахисні громадські організації, які допомагають жертвам насилля та займаються профілактичною роботою.

Нагадуємо "ГАРЯЧІ ЛІНІЇ" ТА ТЕЛЕФОНИ ДОВІРИ щодо отримання допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі:

НАЦІОНАЛЬНА "ГАРЯЧА ЛІНІЯ" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми і ґендерної дискримінації

0-800-500-335 (зі стаціонарного)

або

116, 123 (з мобільного)

(цілодобово, безкоштовно, анонімно та конфіденційно) для отримання консультацій юриста або психолога, а також інформації щодо закладів, до яких ви можете звернутися по допомогу за місцем проживання;

НАЦІОНАЛЬНА ДИТЯЧА "ГАРЯЧА ЛІНІЯ"

0-800-500-225 або 116, 111

Міські служби, які працюють у напрямку попередження та подолання домашнього насильства:

Поліція – тел. 101,  2-37-63,  068-469-52-39

Відділ у справах сім’ї та молоді – тел. 7-18-31

Служба у справах дітей - тел. 2-36-21

Ніжинський міський центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – тел. 3-13-84


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськості, Катерина Симоненко  


02.12.2020