Відбувся національний семінар з питань екологічної та енергетичної обізнаності

20-21 жовтня в Києві відбувся Національний семінар з питань екологічної та енергетичної обізнаності, освітньої стратегії, а також Інвестиційний форум РЕЦ. Участь у семінарі взяла і делегація з Ніжина, яку очолив перший заступник міського голови Григорій Миколайович Олійник.

Мета національного семінару - сприяти формуванню обізнаності з екологічних і енергетичних питань та навчанню у цій сфері шляхом розробки освітньої стратегії та інструментів із питань екологічної та енергетичної ефективності. Семінар передбачав обмін успішним досвідом з питань екології та енергоефективності на міжнародному та національному рівнях. Проект також сприяв впровадженню базової програми РЕЦ для України «Місцеві ініціативи для сталої України», розпочатої наприкінці 2014 року. Метою програми було посилення місцевого потенціалу для диверсифікації джерел та варіантів розвитку для ресурсоефективної економіки та об'єднання політичних діячів, представників бізнесу та громадянського суспільства на місцевому рівні для проведення позитивних змін в Україні. Національний семінар проводився одночасно з Інвестиційним форумом РЕЦ з метою надання можливості для встановлення професійних зв’язків та заохочення ініціатив учасників у співпраці.

На семінарі були організовані обговорення в окремих групах у формі дискусії за участі представників міжнародних фінансових інститутів, агентств з надання допомоги в цілях розвитку, представників органів місцевого самоврядування, національного уряду, установи з питань регулювання, наукових кіл, приватного сектора та громадянського суспільства. Також розглядалися проблеми залучення і управління ресурсами для муніципальних програм з підвищення обізнаності та освіти у сфері енергоефективності, аналізувалися кращі практики впровадження місцевих заходів в галузі екології, енергоефективності та екологічно чистої енергії в Полтаві, Черкасах та Івано-Франківську.

Відділ інформаційно-аналітиної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

24.10.2016