Відбувся оргкомітет з відзначення пам'ятних дат

На засіданні організаційного комітету з відзначення пам'ятних дат та ювілеїв розглядалося питання затвердження Положення організаційного комітету. Проект Положення розроблений та наданий на розгляд учасників засідання членом оргкомітету Шкурком М.П. Після внесення відповідних коректив за документ проголосували одноголосно та рекомендували для подальшого затвердження.

Продовжено роботу по формуванню переліку заходів (дати, персоналії, ювілеї), пріоритетних для вшанування та відзначення у 2020 році. Фахівцями централізованої бібліотечної системи підготовлений проект Календаря пам'ятних дат на 2020 рік.

Директором Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, членом оргкомітету Геннадієм Дудченком було винесено на розгляд пропозицію розміщення інформаційної таблички з реальними фактами на об'єкті культурної спадщини міста Ніжина «Братська могила робітників міліції, які загинули в бою з махновцями у квітні 1921р.».

Управління культури і туризму Ніжинської міської ради надало роз'яснення щодо цивілізаційного сценарію європейського досвіду після зняття пам'ятки історії місцевого значення «Братська могила робітників міліції, які загинули в бою з махновцями у квітні 1921р.» з державного обліку: пам'ятна надгробна скульптура буде перенесена на одне з міських кладовищ, проведено ексгумаційні роботи та перезахоронення останків. Процедура зняття історії пам'ятки місцевого значення розпочато ще у 2018 році.

За інформацією управління культури

і туризму Ніжинської міської ради

10.12.2019