Відбувся практичний семінар для малого та середнього бізнесу Ніжинщини за участі Чернігівської регіональної торгово-промислової палати

03 березня відбувся практичний семінар для малого та середнього бізнесу Ніжинщини за участі Чернігівської регіональної торгово-промислової палати за участі міського голови Олександра Кодоли, секретаря міської ради Юрія Хоменка, президента Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтина Іванова, віцепрезидента, координатора департаменту зовнішньоекономічної діяльності Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Людмили Болотної та віцепрезидента, координатора районних відділень Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Петра Конюха, представників бізнесу.

Міський голова Олександр Кодола привітав гостей та зазначив, що міській владі цікаві можливості, які пропонує Торгово-промислова палата, в першу чергу для розвитку підприємництва, бізнесу та залучення міжнародних проектів у громаду. «Місцева влада зацікавлена в підвищенні внутрішньої, міжнародної конкурентної спроможності малого та середнього бізнесу, фізичних осіб підприємців – це один із пріоритетних напрямів роботи  міської влади. Саме вони забезпечуються економічне зростання громади і бізнес є основним платником податків. Кожен восьмий житель нашої громади працює в бізнесі. Надходження від бізнесу до міського бюджету складає більше 23%.», - наголосив Олександр Михайлович.

Основним завдання міського голови Олександра Кодоли і міської влади - це відновлення економіки міста, залучення системних інвесторів як українських, так і міжнародних.

Очільник міста відмітив, що міжнародні зв’язки міста розширюються. За останній місяць Ніжин відвідали посли Латвії та Швеції. У першому півріччі цього року заплановано проведення спільного українсько-латвійського бізнес-форуму в Ніжині регіонального значення, якщо дозволить епідеміологічна ситуація.

В ході зустрічі міський голова Олександр Кодола запросив на бізнес-форум президента Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтина Іванова та його команду. «Нам важлива співпраця міжнародних партнерів і бізнесменів, ми готові до співпраці», - наголосив міський голова.

Президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов ознайомив учасників заходу з новими можливостями для започаткування та розвитку підприємництва за підтримки послуг та можливостей Чернігівської регіональної ТПП:

-  міжнародні програми (COSME: Enterprise Europe Network (EEN), Програма Fit for Partnership with Germany, Центр інформаційної підтримки ЄБРР, East Invest - 3);

- експертні та оцінювальні сервіси;

- комплексне супроводження учасників торгів за державні кошти (пошук тендерної пропозиції, аналіз та підготовка необхідного пакету документів, супровід під час торгів, врегулювання можливих спорів та інше);

- переваги членства в Чернігівській ТПП;

- інформаційно-ресурсна та процедурна підтримка експортерів.

А також було презентовано спектр можливостей від ліцензованого постачальника електричної енергії, заснованого Чернігівською ТПП в 2017 році – ДП «Профіт Хаб».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

03.03.2021