Відбувся семінар для підприємців

20 лютого у великому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбувся семінар для підприємців за підтримки Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області». Радник міського голови Сергій Осадчий привітав присутніх та відкрив захід.

Роман Голомозик заступник начальника управління бізнес-клімату, споживчого ринку та ціноутворення - начальник відділу забезпечення розвитку підприємництва Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА представив присутнім презентацію державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», надав роз’яснення щодо даної фінансової підтримки, повідомив про програми навчання на порталі для підприємців (сайт Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства).

Представники банківських установ (АТ КБ «Приватбанк», АТ «Ощадбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк»), які є учасниками державної програми, детально пояснили умови та особливості отримання доступних кредитів.

Головний бухгалтер Фонду Марія Фінюк розповіла присутнім про інші питання інформаційно-консультаційної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва.

Заступник начальника відділу аналізу АПК та розвитку сільських територій Департаменту АПР Чернігівської ОДА Андрій Бардаков порушив питання державної підтримки аграріїв.

Заступник начальника управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Олександр Зенов повідомив присутнім про важливі норми діючого законодавства про рекламу, захист прав споживачів, державний ринковий нагляд нехарчової продукції.

Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів розповів представник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Андрій Мушегян.

Про підтримку місцевих товаровиробників на обласному рівні доповідала начальник відділу з питань споживчого ринку та ціноутворення Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА Жанна Заєць.

Представник Головного управління ДФС у Чернігівській області надала консультацію щодо місцевих податків і зборів.

По закінченню семінару фахівці надали вичерпні відповіді на питання, які цікавили присутніх.

Відділ економіки та інвестиційної діяльності

20.02.2020