Відбувся тренінг «Антикорупційні механізми в сфері освіти та охорони здоров’я»

23-25 жовтня 2019 р. в рамках участі Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади в проекті «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в медицині та освіті» (ДІЄМО) в м. Чернігові відбувся триденний тренінг «Антикорупційні механізми в сфері освіти та охорони здоров’я» за підтримки міжнародної організації Global Communities. 19 працівників сфери освіти, медицини, представники відділу сім’ї та молоді, сектору інвестиційної діяльності, юристи, студенти та активні громадяни Ніжина дізналися про те, що таке бюджет, принцип його утворення, способи перевірки доцільності та ефективності використання бюджету в громаді та можливості для залучення громадян до розподілу певної частини публічного бюджету. В рамках заходу учасники здобули знання про те, як працювати з відкритими динами та дізналися про особливості процесу публічних закупівель, принцип роботи піклувальних та наглядових рад при закладах охорони здоров’я та освіти.

В рамках заходу було представлено інформативний буклет «Бюджет для громадян Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади 2019», який допоможе кожному мешканцю громади досліджувати, скільки в ОТГ власних надходжень, а скільки дотується державою та іншими бюджетами та дозволить контролювати, як витрачаються кошти в громаді.

«Бюджет для громадян» буде розповсюджено для ознайомлення на території міста, а також доступний за посиланням: https://dropmefiles.com/mzv9J

29.10.2019