Відкрили пам’ятник "Борцям за Незалежність"

24 серпня 1991 року – історичний день, коли здійснилася заповітна мрія українців – мати суверенну і незалежну державу. Ця дата стала золотою сторінкою в історії України. Незалежність започаткувала нову епоху в житті нашої країни, закріпивши прагнення до демократичних цінностей, економічного та культурного зростання.

Цьогоріч, ми святкуємо вже 28 річницю незалежності нашої Держави, і саме 24 серпня у парку Незалежності відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності вконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, керуючий справа апарату виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, радник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Никоненко, депутати міської ради, а також народний депутат України Олександр Кодола, представники духовенства, колективи державних установ, підприємств, організацій, представники Громадської ради, Ради підприємців, Молодіжної ради та ніжинці аби засвідчити свою активну громадську позицію.

Вітаючи з величним державним святом всіх присутніх міський голова Анатолій Лінник наголосив: "Найстрашніше, що може бути - це війна. Війна, яка невимовно жорстока і невблаганна заберає життя найкращих синів свого народу. Ми сьогодні зібралися щоб вшанувати пам"ять загиблих героїв за незалежність України. Воїни, які загинули в зоні АТО вони йшли захищати нас з вами, заради світлого майбутнього, вільної, незалежної, процвітаючої України. Наш з вами обов"язок виконати їхню мрію, ми повинні зробити все для того, щоб наша Держава стала справжньою європейською вілюною, незалежною державою. Щиро вірю в те, що ми великий український народ здобудемо перемогу в ім"я нової сучасної процвітаючої України. Нехай над нами буде мирне небо, в кожній родині добробут і злагода, а нам усім бажаю здоров"я і віри в краще майбутнє." У своєму виступі очільник звернув увагу на велику кількість небайдужих ніжинців, які прийшли вшанувати пам"ять героїв. Це говорить про те, що ніжинці глибоко шанують всіх загиблих за незалежність України.

Анатолій Валерійович разом з дружинами та матерями загиблих воїнів в зоні АТО відкрили пам’ятник "Борцям за Незалежність", знявши символічне біле покривало. Пам’ятний знак «Борцям за Незалежність» - це підтвердження патріотизму, непохитної віри, активної життєвої позиції, небайдужості. Це пам’ять про тих, хто боровся за незалежність, цілісністі нашої держави. Відтепер пам’ятний знак стане місцем, де бойові побратими й кожен громадянин зможуть схилити голову на знак пам’яті й шани загиблих борців за волю та незалежність рідної землі.

Також з вітальними словами звернулися Народний депутат України Олександр Кодола, радник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Никоненко, Почесний громадянин міста Ніжина, депутат міської ради Володимир Мамедов, мати загиблого воїна в зоні АТО Лариса Яковенко та автор проекту, скульптор, студент шостого курсу Національної академії мистецтва і архітектури, ніженець Даниіл Ровенчин та каменяр Микола Дзеціна.

Настоятель кафедрального собору Всіх Святих м.Ніжина Сергій Чечен та священники Української православної церкви освятили пам"ятний знак та провели спільний молебень. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять тих, хто своїм життям боронив свободу Держави. Словами пам'яті та хвилиною мовчання учасники заходу згадали героїв Небесної сотні та героїв, які загинули в боротьбі на Сході.

До підніжжя пам"ятник поклали квіти, як символ живової пам"яті про всіх земляків героїв.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

24.08.2019