Відзначили 165 років від дня народження Марії Заньковецької

04 серпня 2019 року відзначаємо 165 років від дня народження Марії Костянтинівни Заньковецької, першої Народної артистки України. Вона була окрасою національної сцени, зіркою неймовірного таланту в театральному просторі на зламі ХІХ-ХХ століть. Разом із Садовським, Саксаганським і Кропивницьким вона творила історію українського театру. ЇЇ талант і творчість має велике значення для формування національного театрального мистецтва, розвитку драматургії, створення школи сценічної майстерності для наступних поколінь українських митців. Ім'ям Марії Заньковецької названо Український драматичний театр у Львові, у Києві - вулицю, 1960 р. створено меморіальний музей-квартиру, а також і Ніжинський коледж культури і мистецтв носить ім’я видатної артистки.

Сьогодні міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління кульури і туризму Тетяна Бассак, директор коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької Володимир Дорохін, керівники управлінь та відділів виконавчих органів влади, творча спільнота міста взяли участь в урочистих заходах з нагоди Дня народження Марії Заньковецької.

Під час урочистостей у сквері імені М. Заньковецької заслужені діячі міста згадували творчий шлях Народної артистки, її заслуги у театральній справі, образи, проникнуті справжнім драматизмом і запальною комедійністю.

Студенти Ніжинського коледжу культури і мистецтва імені Марії Заньковецької зачарували присутніх постановками із спектаклів, в яких грала Марія Костянтинівна.

По закінченню присутні вшанували пам’ять Народної артистки покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Марії Заньковецької.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

04.08.2019