Відзначили День Соборності України

Проголошення Соборності Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки 101 рік тому, 22 січня 1919 року, є історичним актом об’єднання українських земель в єдину державу. Наш народ, що століттями був розділений між різними країнами, отримав можливість об’єднатися на своїй землі в цілісній Україні. Акт Злуки уособлює споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став виявом волі українців до етнічного та територіального визнання, свідченням становлення нації. Самостійність і соборність – віковічні мрії українців, які жили століттями на відірваних одна від одної частинах України, стали реальністю. Великий день великого народу – День Соборності України.

Сьогодні, 22 січня, з нагоди свята міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів виконавчих органів, керівники комунальних підприємств міста та громада міста поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, які віддали своє життя за майбутнє нашої країни.

Традиційно учасники заходу колоною вирушили вздовж «живого ланцюга єднання», утвореного молоддю міста, від площі імені Івана Франка до пам’ятника ім. Т.Шевченка, адже ці дві історичні постаті символізують єднання українського народу.

Біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку відбувся мітинг, на якому з вітальними промовами виступили доктор історичних наук, професор НДУ ім. М.Гоголя Євген Луняк та головний старшина військової частини А-4558 Олександр Панченко.

Присутні на мітингу в знак глибокої вдячності за любов до рідної землі поклали квіти до пам’ятника Великому українському письменникові.

На заході лунали патріотичні вірші від вихованців театру-студії «Містерія» школи мистецтв при коледжі культури і мистецтв імені Марії Заньковецької та Ніжинського Будинку дітей та юнацтва.

Ніжинський ансамбль академічного танцю «Поліська веселка» підготували флешмоб «Україна». Мітинг завершився під звучання гімну України.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

22.01.2020