Виїзне засідання (Графський парк)

На виконання розпорядження міського голови від 20.06.2019 №159 «Про утворення організаційного комітету з підготовки та проведення загальноміського свята Івана Купала», розпорядження міського голови від 27.06.2019 №166 «Про проведення загальноміського свята Івана Купала» та рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 27.06.2019 №210 «Про організацію проведення в місті Ніжині ярмарку до загальноміського свята Івана Купала» 3 липня відбулося виїзне засідання робочої групи з підготовки та проведення загальноміського свята Івана Купала в Графському парку.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник ознайомив присутніх з робочим планом проведення заходу.

На порядок денний було винесено низку питань:

1.Розташування сцени та благоустрій біля неї;

2.Облаштування торгівельних місць для підприємців та плата за місце;

3.Підключення до електромережі;

4.Виконання робіт з упорядкування території проведення свята(проведення косовиці, вивезення сміття, завезення необхідної кількості дров для обрядового дійства, забезпечення сухою травою (сіном) для обрядового спалення «Мари» та інше);

5.Встановлення біотуалетів;

6.Проведення монтажу та демонтажу «пристані» на водоймі(забезпечення плав засобів (човен) на час проведення театралізованого дійства

7.Забезпечення охорони публічного правопорядку та безпеку руху автотранспорту в зоні масового відпочинку населення під час проведення свята.

Організатори заходу, управління культури і туризму (заступник начальника Антоніна Купрій), поінформували членів робочої групи, що офіційне відкриття відбудеться 6 липня о 20 – 00 год. (концертна програма). Майстри міста виставлять свої роботи з 17-00 год, фестиваль вуличної їжі розпочне свою роботу також з 17-00 години і буде тривати до 24-00 години. Відразу визначили, що суб'єкти підприємницької діяльності, (торгівля продовольчими товарами, шашлики (без реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива) будуть сплачувати 7/119 неопод.мін/ціна (за 1метр квадратний). Народні майстри декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина (при пред’явленні посвідчення) та кандидати у майстри міста Ніжина (при пред’явленні довідки) будуть презентувати свої вироби безкоштовно.

Міський голова Анатолій Лінник озвучив що наразі триває передвиборча компанія у народні депутати України, якщо надійде пропозиція від будь-якого кандидата (по 209 округу балотується 19 кандидатів) щодо розміщення надувних батутів та атракціонів для дітей (безкоштовно) то на яких умовах і де будуть розміщені атракціони.

Обговоривши дане питання робоча група прийшла до висновку, що розташовані дитячі батутів, атракціонів будуть на запасному полі стадіону «Спартак». Вони розпочнуть свою роботу з 17-00 і закінчать з настанням сутінок (для безпеки дітей).

Нагадаємо, театралізоване дійство – свято Івана Купала, відбудеться на території між міським стадіоном «Спартак» та сквером «Театральний», 06 липня з 17-00 до 24-00 годин.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

03.07.2019